Ansvarlige investeringer

I P+ arbejder vi målrettet for, at vores medlemmers opsparinger bliver investeret ansvarligt.
circle
Sådan arbejder vi med ansvarlige investeringer

Arbejdet med ansvarlige investeringer er højtprioriteret i P+, og det er centralt integreret i vores beslutningsprocesser. Vi tager udgangspunkt i lovgivning og internationale aftaler, retningslinjer og principper. Og med udgangspunkt i vores politik for ansvarlige investeringer, arbejder vi for at understøtte en bæredygtig udvikling i de virksomheder, vi investerer i.

P+ Bæredygtig

P+ har som den første arbejdsmarkedspensionskasse lanceret en investeringsprofil med ekstra højt fokus på bæredygtighed. P+ Bæredygtig er til dig, der prioriterer bæredygtighed og ansvarlighed ekstra højt i din opsparing.

Aktivt ejerskab og fravalg

Vi bruger vores indflydelse for at påvirke de selskaber, vi investerer i, i en ansvarlig retning. Hvis dialogen er udsigtsløs, kan vi vælge selskaber fra. Men vi prioriterer så vidt muligt aktivt ejerskab. 

Politik for ansvarlige investeringer

Vores politik for ansvarlige investeringer gælder på tværs af vores investeringer og omfatter blandt andet temaerne klima, miljø, biodiversitet, ansvarlig skat, ledelsesforhold, antikorruption, bestikkelse, menneske- og arbejdstagerrettigheder.

Investeringer og forvaltere

Her kan du se, hvilke aktier, erhvervs- og statsobligationer P+ investerer i, og hvilke eksterne kapitalforvaltere vi samarbejder med.

Samarbejdspartnere og netværk

Vi deltager i internationale investorsamarbejder for at tale med en større stemme.

Prøv dilemmeaspillet

Vi ser ansvarlige investeringer og hensyn til klima, miljø og menneskerettigheder som en selvfølge. Men det kræver ofte, at man træffer svære valg. Hvad vælger du?

Bæredygtighedsrelaterede oplysninger

Vi har samlet de lovpligtige informationer om vores arbejde med at integrere hensyn til bæredygtighed i vores investeringer her.

Læs mere herarrow-right