Stor interesse for risikovalg på P+ Livscyklus

18. september 2024

circle

Næsten ni ud af ti medlemmer, der vælger om til P+ Livscyklus, forholder sig ved samme lejlighed til deres investeringsrisiko. Størstedelen vælger høj risiko, mens interessen for P+ Bæredygtig er stigende. 

I 2023 blev omkring 80.000 medlemmer tilbudt at vælge om til den fleksible markedsrentepension P+ Livscyklus. Cirka 14.000 medlemmer tog imod tilbuddet og siden juni har medlemmerne haft mulighed for at bestille et omvalg til P+ Livscyklus via hjemmesiden.

På P+ Livscyklus kan du som medlem selv vælge, hvilken risiko du ønsker, vi skal investere din opsparing med. Forudsætningen er, at du gennemgår en investeringsguide på Min pension, der hjælper dig med at afdække din risikoappetit – og det har langt størstedelen af de medlemmer, der har valgt om til P+ Livscyklus, gjort.

”87 pct. af de medlemmer, der vælger om til P+ Livscyklus, bruger anledningen til også at vælge risiko. Det er et meget flot tal, som vidner om, at medlemmerne efterspørger den fleksibilitet i pensionsordningen, som P+ Livscyklus tilbyder,” siger medlemsdirektør i P+, Lene Mortensen og forsætter:

”Den store interesse for risikovalg understreger også, at de medlemmer, der vælger om, er bevidste om, at investeringsrisikoen kan have stor indflydelse på forrentningen af deres pension – og dermed hele det økonomiske fundament for deres pensionisttilværelse. Medlemmerne har forstået, hvor vigtigt det er at få taget aktivt stilling til deres risiko”.

Stor risikoappetit og stigende interesse for bæredygtighed

I P+ Livscyklus kunne man tidligere vælge mellem de tre risikoniveauer lav, mellem og høj eller mellem risiko i investeringsprofilen P+ Bæredygtig, der har ekstra højt fokus på bæredygtighed. I maj fik P+ Bæredygtig tilført yderligere to risikoniveauer, så det nu også er muligt at vælge lav eller høj risiko med denne profil. Efterfølgende er andelen af medlemmer, der vælger investeringsprofilen P+ Bæredygtig, steget fra 14 pct. til 16 pct.

Det klart mest populære risikovalg er fortsat risikoniveauet høj i P+ Livscyklus, der vælges af cirka 70 pct. af medlemmerne. Efter et risikovalg vælger 14 pct. af medlemmerne i dag at blive i mellem risiko, som opsparingen i P+ Livscyklus også er placeret i som udgangspunkt.

Nye medlemmer bør tage stilling 

Den store interesse for risikovalg gælder dog først og fremmest medlemmer, der vælger om til P+ Livscyklus. Siden 2021 er alle nye medlemmer automatisk blevet medlem på P+ Livscyklus, og blandt de nye medlemmer er der markant mindre opmærksomhed på selv at vælge risiko. Kun knap to ud af ti har således forholdt sig til deres investeringsrisiko.

”Det er klart, at vi ikke kan være tilfredse med, at kun et fåtal af vores nye medlemmer får taget stilling til deres investeringsrisiko. Som pensionskasse er vi optaget af, at medlemmerne får det fulde udbytte af fleksibiliteten i deres pensionsordning, og i den kommende tid forventer vi derfor at øge den målrettede kommunikation om risikovalget til vores nye medlemmer,” siger Lene Mortensen.

Hun understreger, at P+ ikke har noget mål om, at medlemmerne skal vælge en bestemt risiko. Det afgørende er, at man som medlem tager stilling.

”Som medlem er det vigtigt, at du løbende er opmærksom på din pensionsordning hos os. Stemmer din ordning og dine forsikringer overens med din livssituation? Og er din investeringsrisiko afstemt med din risikoappetit og de forventninger, du har til livet som pensionist? Det er nogle af de spørgsmål, vi håber medlemmerne vil overveje, når vi tilbyder omvalg og risikovalg i P+ Livscyklus,” siger Lene Mortensen.

Vil du vælge risiko?

Som medlem på P+ Livscyklus kan du vælge risiko ved at tage en investeringsguide på Min pension. Herefter kan du vælge, hvilket risikoniveau der passer bedst til dig. Du kan altid ændre risikoniveau, hvis du ombestemmer dig.

Kom i gang herarrow-right
Overvejer du at vælge om til P+ Livscyklus? 

P+-medlemmer med en gennemsnitsrenteordning, som ikke er på pension, har mulighed for at vælge om til P+ Livscyklus. Læs mere og bestil et omvalgstilbud her.