circle

Du får job i udlandet

Betaler du stadig skat i Danmark, kan din pensionsordning fortsætte uændret. Betaler du skat i udlandet, skal du tage stilling til, hvad der skal ske med din pensionsordning, mens du er ude. Kontakt os og få rådgivning.
Skattepligtig i Danmark

Der sker ingen ændring i din pensionsordning, hvis du stadig betaler skat i Danmark. Du eller din arbejdsgiver kan fortsætte med at indbetale til pensionsordningen som før.

Ikke skattepligtig i Danmark

Inden du rejser ud, anbefaler vi, at du

  • sætter dig ind i skattereglerne i det land, du skal arbejde i 
  • kontakter os, så vi kan tale om, hvilken ordning der passer dig bedst, mens du er bortrejst.

Du har to muligheder:

  1. Du kan sætte indbetalingerne på hold, men stadig beholde forsikringerne, mens du er i udlandet. Så trækker vi betalingen for forsikringerne fra din opsparing. 

    Når du igen betaler skat i Danmark, kan du selv eller din arbejdsgiver sætte den manglende indbetaling ind på din pensionsopsparing. 
  2. Eller du kan få en pensionsordning til brug for din periode i udlandet. Den er næsten magen til den gamle, bortset fra at du ikke kan få fradrag for dine indbetalinger. Til gengæld er udbetalingerne skattefri, når du går på pension.

Kontakt os og få mere at vide om dine muligheder.

Når du kommer hjem igen

Når du kommer hjem, skal du kontakte os. Så kan vi sammen finde ud af, hvad der skal ske med din pension og rådgive dig om de skattemæssige muligheder, du har i forhold til din pensionsopsparing til os.

Hvis du har været fritaget for pensionsafkastskat, mens du var i udlandet, skal du huske at give SKAT og os besked om, at du igen er skattepligtig.

Kontakt osarrow-right