circle

Du bliver arbejdsløs eller holder orlov

Du kan beholde forsikringerne, selvom der ikke længere bliver indbetalt. Du kan også blive hvilende medlem og beholde opsparingen hos os, men med ingen eller begrænset forsikring. Endelig kan du selv overtage indbetalingerne til pensionsordningen og beholde både opsparing og forsikring. Du skal beslutte dig inden for 3 måneder.

Du skal være opmærksom på pensionen, hvis du bliver ledig, eller der ikke længere bliver indbetalt til din pension, fx fordi du holder orlov.

Vi skriver til dig, hvis indbetalingen stopper

Når din arbejdsgiver ikke længere indbetaler til pensionsordningen, er det vigtigt, at vi hurtigt kommer i kontakt med dig, så vi kan aftale, hvad der skal ske med din pensionsordning hos os. Vi skriver til dig, men du er også meget velkommen til selv at kontakte os.

Forsikringen fortsætter i 3 måneder

Når din arbejdsgiver stopper med at indbetale til os, beholder du automatisk dine forsikringer i tre måneder (’bidragsfri dækning’). Betalingen for forsikringerne trækker vi fra din opsparing. 

3 måneder efter indbetalingen er stoppet, bliver forsikringerne sat ned eller stopper helt – medmindre du aftaler noget andet med os.

 1. Du kan fortsætte med at være forsikret uden indbetaling
  Du kan forlænge perioden, hvor du er forsikret uden indbetaling, i op til 3 år. I den periode trækker vi prisen for forsikringerne fra din opsparing. 

  Det er en rigtig god ide at holde fast i forsikringerne, hvis du fx har problemer med helbredet, og der er risiko for, at du ikke kan passe et arbejde igen. 
 2. Du kan selv overtage indbetalingen
  Du har også mulighed for at indbetale selv.  Så kan du beholde dine forsikringer, uden at det udhuler din opsparing. 
 3. Du kan blive hvilende medlem
  Som hvilende medlem beholder du din eksisterende opsparing hos os, men dine forsikringer fortsætter ikke som før:
  • Hvis du har P+ Livscyklus, stopper alle dine forsikringer (- undtagen en eventuel depotsikring af din opsparing.
  • Hvis du har en af de andre ordninger, stopper gruppeforsikringerne, dvs. engangsudbetalingerne ved kritisk sygdom, dødsfald og ulykke. Andre forsikringer som invalidepension og ægtefællepension fortsætter, men bliver sat ned. 
Sådan gør du

Hører vi ikke fra dig inden for 3 måneder, bliver du hvilende medlem, og så kan du ikke få den fulde forsikring tilbage.

Vi anbefaler derfor, at du kontakter os hurtigst muligtarrow-right