IconForsikringer 

Depotsikring

Sikrer dine efterladte, hvis du dør, inden du er gået på pension

OBS. Vær opmærksom på, at informationen på denne side kun gælder medlemmer med P+ Livscyklus. Hvis du har en pensionsordning med gennemsnitsrente, kan du i stedet læse her. Hvis du er i tvivl om, hvilken pensionsordning du har, kan du finde svar på Min pension

Dine efterladte kan få en udbetaling fra din livsvarige pension, når du dør. Udbetalingen afhænger af, om du dør, før eller efter du er gået på pension.

Du kan sikre dine nærmeste en udbetaling, hvis du dør, inden du går på pension
Dine nærmeste pårørende får udbetalt din opsparing til livsvarig pension, hvis du dør, inden du er fyldt 68 år, og inden du er gået på pension. Det gør de, fordi opsparingen som udgangspunkt er depotsikret.

Ønsker du at sikre dine nærmeste efter du er gået på pension eller fyldt 68 år skal du tilvælge Udbetalingssikring.

Depotsikringen er valgfri for nogle
Reglerne for depotsikringen afhænger af, hvilken overenskomst der gælder for dit arbejde:

  • Er du ansat på en offentlig overenskomst, er depotsikringen obligatorisk.
  • Er du ansat på en privat overenskomst, har du mulighed for at fravælge den, fx hvis du er single og ikke har brug for at sikre dine efterladte. Så bliver der lidt mere til din egen pension, for du betaler for at have depotsikringen.

Depotsikringen udbetales på én gang til dine nærmeste pårørende, medmindre du bestemmer noget andet.

Min pension kan du se, hvor meget der vil blive udbetalt. Her kan du også se, hvem der står til at få udbetalt pengene i dag, og du kan ændre det, hvis du ønsker, at pengene skal gå til en anden. 

Kontakt os, hvis du ønsker at ændre din depotsikring.