Mød P+ på Folkemødet

14. maj 2024

circle

Også i år kan du møde P+ på Folkemødet, der finder sted i Allinge på Bornholm 13.-15. juni.

Skal du til deltage i Folkemødet i år? Så kig forbi brancheforeningen F&P’s telt, hvor P+ er vært ved fire debatter. Her sætter vi sammen med eksperter, NGO’er og fagforbund fokus på nogle af de temaer, der har betydning for vores mere end 114.000 medlemmer.

Er pensionskassernes sundhedsordninger spild af penge eller rettidig omhu?

Stadig flere danskere bliver ramt af stress eller sygdom i så alvorlig grad, at de må forlade deres arbejde. Det har store omkostninger både menneskeligt og økonomisk. Mange pensionsselskaber har derfor lanceret forebyggende sundhedstiltag for at knække kurven.

I dag er mere end 2,7 mio. danskere omfattet af enten en sundhedsordning eller en sundhedsforsikring, men er indsatserne rettidig omhu eller spild af dine penge? Hvilken rolle skal din pensionskasse spille i sundhedslandskabet, og hvor langt bør man gå? Hvor og hvornår skal man sætte ind for at forebygge og undgå sygemeldinger?

Det spørgsmål sætter vi til debat fredag d. 14. juni, kl. 10.00-10.45 i brancheorganisationen F&P’s telt. I panelet sidder Johanne Nordmann, formand for Djøf Offentlig, Mireille Lacroix, næstformand for Praktiserende Lægers Organisation, Bo Libergren, der er regionsrådsformand, Region Syddanmark og Lene Mortensen, medlemsdirektør i P+.

Sætter den rene energi et beskidt aftryk?

På Folkemødet sætter vi også fokus på de dilemmaer, der kan opstå ved investeringer i vedvarende energi. Vil du fx investere din pension i solceller, hvis der er risiko for, at der bliver brugt tvangsarbejde i værdikæden? Og siger du ja eller nej til at investere i de sjældne mineraler, der er afgørende i alt fra elbiler til solceller og vindmøller, hvis udvindingen kan gå ud over mennesker eller miljø i det globale syd?

Det debatterer vi fredag 14. juni kl. 16.30-17.15 i F&P’s telt, hvor du bl.a. kan møde Mette Thygesen, international direktør, Institut for Menneskerettigheder, Jens Højgaard Christoffersen, Group CEO i Cowi og Kåre Hahn Michelsen, adm. direktør i P+.

Ligestilling i ubalance. Hvordan lukker vi formuegabet?

Vi skyder Folkemødets sidste dag i gang med en debat i F&P’s telt lørdag 15. juni kl. 9.00-9.45, hvor vi sammen med bl.a. IDA og Djøf sætter fokus på økonomisk ligestilling. Kvinder har generelt mindre formuer end mænd. De tjener mindre, og deres pensionsopsparing er i gennemsnit 25 pct. lavere end mændenes ifølge tal fra Danmarks Statistik.

En del af forklaringen skal findes i, at kvinder oftere går på deltid og stadig tager en større del af barslen. Men kvinder er også mere tilbøjelige til at vælge en lavere investeringsrisiko, hvilket historisk er gået ud over den samlede formue. De får sjældnere taget stilling til deres investeringsprofil. Og kvinder ser slet og ret ud til at interessere sig mindre for deres pension. Det kan vi gøre bedre. Men hvordan?

Selvpensionering eller senkarriere?

Senere lørdag runder vi Folkemødet af med en debat, der sætter fokus på senkarriere og selvpensionering. Siden 2018 er antallet af danskere, der går på pension for egen regning før den officielle pensionsalder, fordoblet. Og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd advarer om risikoen for stigende ulighed, fordi flere akademikere har råd til at trække sig tilbage før tid.

Ender vi med en generation af selvpensionerede akademikere, som har råd til at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet, mens andre må arbejde videre? Eller vil netop akademikerne blive på arbejdsmarkedet, mens andre får Arnepension? Hvordan gør vi det attraktivt at arbejde mere for dem, der kan og vil?

Det taler bl.a. Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Kåre Hahn Michelsen, adm. direktør i P+ om i F&P’s telt lørdag den 15. juni kl. 11.00-11.45.

Du kan læse mere om Folkemødet her