Husk at tjekke din pension ved jobskifte

21. oktober 2024

circle

Mange danskere skifter job i sensommeren og efteråret. Hvis du er en af dem, kan det betale sig at tjekke pensionen. På den måde undgår du at snyde dig selv og baner samtidig vejen for en samlet højere pension.

Efteråret er årets travleste sæson for jobskifte, og i gennemsnit har omkring 189.000 danskere således skiftet job i august og september de seneste år. Hvis du er en af de mange, der er startet i nyt job indenfor de seneste måneder, er der god grund til at være opmærksom på din pension.

”Din pensionsordning hænger ofte sammen med dit arbejde, og når du skifter job, flytter din pensionsordning ikke automatisk med. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig aktivt til, hvad der skal ske med din eksisterende pensionsopsparing,” forklarer Charlotte Lyhne, medlemschef i P+.

Få styr på klatpensionerne 

I P+ rådgiver vi løbende vores medlemmer om pension i forbindelse med jobskifte. Her gør vi blandt andet opmærksom på muligheden for at samle pensionerne.  

”Vi anbefaler altid, at man bruger et jobskifte som en anledning til at rydde op i sine pensionsopsparinger. Hvis man har flere småopsparinger stående fra tidligere ansættelser, risikerer man nemlig, at de gradvist udhules af gebyrer,” forklarer Charlotte Lyhne.

Danskerne har over 600.000 små pensionsopsparinger stående, de såkaldte klatpensioner, og der kan være mange penge at hente ved at få dem samlet ét sted.

”Én stor pensionsopsparing er som tommelfingerregel bedre end mange små. Hvis du samler dine klatpensioner, undgår du at betale gebyrer og administrationsomkostninger flere steder. Det betyder, at en større del af dine indbetalinger forrentes, og at du dermed har banet vejen for en samlet højere pension,” siger Charlotte Lyhne og forsætter:

”Man skal dog altid overveje, om det kan betale sig at flytte en pensionsordning, da der kan være forskellige fordele tilknyttet de enkelte ordninger. Det er vi selvfølgelig klar til at rådgive vores medlemmer om.”

Det er gratis at flytte til P+

Hvis du er blevet medlem af P+ i forbindelse med et jobskifte og har en pensionsopsparing stående i et andet selskab, kan du vælge at flytte din opsparing til os. Det koster dig ikke noget at flytte din opsparing til P+. Det selskab du flytter fra, kan dog tage et gebyr.

Før du flytter dine tidligere pensionsordninger, kan du få et overblik over alle dine pensionsordninger på  Pensionsinfo.dk

Brug for rådgivning?

Har du brug for rådgivning, eller vil du høre mere om konsekvenserne ved at samle dine opsparinger? Så er du velkommen til at kontakte os.