Fornuftigt afkast trods uro på markederne

12. august 2024

circle

P+ leverede gode afkast i første halvår. Og trods den aktuelle markedsuro er forventningerne til 2024 fortsat positive.

Første halvår af 2024 resulterede i gode afkast til medlemmerne af P+. Ved udgangen af juni lå afkastet til medlemmer med en gennemsnitsrenteordning således på 5,2 pct., mens medlemmer med markedsrenteordningen P+ Livscyklus og mellem risiko havde et afkast på 7,7 pct.

Halvårsafkastet blev i høj grad drevet af børsnoterede aktier og andre af de mere risikofyldte aktivklasser, og især de store amerikanske teknologiselskaber præsterede ekstraordinært godt. Markedsudviklingen ændrede sig dog markant hen over sommeren.

”I juli oplevede vi en dæmpet optimisme i forhold til det generelle økonomiske vækstbillede samt en række lidt skuffende regnskaber fra de store teknologiselskaber. Det førte til faldende renter og en flad udvikling på aktiemarkedet, og månedens afkast var således primært drevet af stigende obligationskurser,” siger Jasper Riis, investeringsdirektør i P+. Han fortsætter:

”August blev indledt med svagere økonomiske nøgletal end forventet, og det øgede nervøsiteten og usikkerheden i markedet. Som resultat oplevede vi yderligere kursfald på aktiemarkederne, der tog nogle usædvanligt store kursudsving.”

Forventningerne fortsat positive

Den aktuelle markedsuro kommer dog efter en lang periode med positiv markedsstemning og meget høje afkast på især aktiemarkedet. Det samlede billede på tværs af aktivklasser år til dato er derfor fortsat positivt.

”Selvom kursudsvingene i starten af august kan synes voldsomme, er det værd at huske på, at aktiemarkedet blot faldt til niveauet fra april. Tilbageslaget kom på baggrund af et ekstraordinært positivt første halvår, og det betyder, at afkastet for vores samlede portefølje forsat ligger på et niveau, som vi vil betragte som normalt for perioden,” siger Jasper Riis.

Han understreger samtidig, at P+ arbejder med en lang investeringshorisont – og at en periode med kursudsving ikke nødvendigvis er problematisk på længere sigt.

”Pension er en langsigtet investering, og selvom vi selvfølgelig løbende laver småjusteringer i porteføljen, ændrer vi ikke vores grundlæggende investeringsstrategi og risikotilgang. Så vi forventer stadig et fornuftigt afkast for året samlet set,” siger Jasper Riis.

Følg med i afkastet

Du kan følge med i afkastet her på hjemmesiden, hvor du også finder månedsrapporten, der fortæller om den seneste udvikling på de finansielle markeder. Du kan også følge med i dit afkast eller din aktuelle depotrente samt udviklingen i din opsparing på Min pension