Succesfuld hjælp til sygdomsramte medlemmer

28. november 2024

circle

Det seneste år har mere end 150 medlemmer af P+ fået hjælp gennem et +Forløb. Det individuelle støtteforløb skal forebygge langvarige sygemeldinger og hjælpe vores medlemmer tilbage til arbejdslivet og hverdagen.

I de senere år har P+ iværksat en række forebyggende sundhedsstiltag. Størstedelen af medlemmerne har derfor i dag blandt andet adgang til online læge og psykolog, trivselstjek og specialiseret indsats ved hjernerystelse.

For et år siden lancerede vi desuden det individuelle støtteforløb, +Forløb, der skal hjælpe stressramte og sygemeldte medlemmer tilbage til arbejdslivet og hverdagen. Siden har mere end 150 medlemmer fået hjælp til at navigere i forhold til arbejde, jobcenter og sundhedssystem.

”Vi kan desværre se, at stadig flere af vores medlemmer mister evnen til at arbejde på grund af stress eller alvorlig sygdom, og det er en forfærdelig situation at stå i for den enkelte. I det første år med +Forløb har vi hjulpet flere medlemmer tilbage i job. Vi kan simpelthen se, at det er et rigtig godt tilbud, som fungerer,” siger Lene Mortensen, medlemsdirektør i P+.

Individuelle forløb er afgørende

Som medlem kan man blive henvist til et +Forløb, hvis man rammes af fx stress eller andre længerevarende psykiske eller fysiske lidelser. I forløbet får man tilknyttet en fast sundhedsfaglig vejleder, der tilrettelægger et individuelt støtteforløb med udgangspunkt i det enkelte medlems konkrete situation og udfordringer. 

Den individuelle rådgivning og vejledning har vist sig at være afgørende for en succesfuld tilbagevenden til arbejdslivet og hverdagen.

”9 ud af 10, der har været sygemeldt under 12 måneder, når de starter i et forløb hos vores samarbejdspartner ProIndsats, vender tilbage til arbejdsmarkedet. Det er et imponerende flot tal, og siger samtidig noget om, hvor vigtigt et individuelt forløb og en fast sundhedsfaglig kontakt er, hvis man bliver ramt af langvarig sygdom,” siger Lene Mortensen og forsætter:

”Netop den professionelle vejleder er også noget af det, som vores medlemmer selv fremhæver ved +Forløbet. For mange har den kompetente, empatiske og konstruktive hjælp og sparring fra deres vejleder faktisk spillet en afgørende rolle i deres bedring.”    

Specialiseret og fortrolig hjælp

+Forløbet varetages rent praktisk af virksomheden ProIndsats, hvis medarbejdere har mange års erfaring med arbejdsfastholdelse og forebyggelse af sygefravær. 

”Vores team består af specialister. Alle har en baggrund som sygeplejersker eller socialrådgivere og rigtig god erfaring med at hjælpe folk tilbage eller fastholde dem i jobbet ved sygefravær af både kortere og længere varighed. Og jo tidligere i et sygdomsforløb vi får kontakt til medlemmet, des større er sandsynligheden for, at vi kan hjælpe den enkelte godt tilbage,” siger Jeanette Ramon Ørum, partner og direktør i Proindsats.

Rådgivningen i ProIndsats er tilrettelagt ud fra et helhedsorienteret perspektiv. Det betyder, at medarbejderne udover at støtte, rådgive og vejlede også hjælper med kontakten til sundhedssystemet, arbejdspladsen og kommunen.

”Vi tilbyder hjælp i et fortroligt rum, som ikke er en del af systemet, og vi oplever faktisk mange medlemmer, der er rigtigt taknemmelige for at blive set som et helt menneske, og ikke bare som en, der skal have udbetalt nogle penge, fordi de har det skidt. Vores opmærksomhed på den enkeltes situation og behov er på den måde med til at give de sygdomsramte medlemmer den nødvendige ro til bedring,” forklarer Jeanette Ramon Ørum.

 

Er du syg eller sygemeldt?

Så har du måske mulighed for at blive henvist til et +Forløb. Ring til os på 38 18 87 00. Læs mere om +Forløb og se en film om forløbet her.

Forebyggende tiltag er sund fornuft

Gennem de seneste fem år er andelen af invalidepensionister i P+ vokset med 25 pct. Den udvikling kan vi ikke sidde overhørig. Hverken ud fra et menneskeligt eller et økonomisk perspektiv. Derfor har vi iværksat en række forebyggende sundhedsstiltag, som skal være med til at vende udviklingen.

Læs mere herarrow-right