IconNyheder / pressemeddelelser 

Frit risikovalg er en succes

85 pct. af de medlemmer, der har valgt om til P+ Livscyklus, har benyttet sig af muligheden for selv at vælge investeringsrisiko. Og risikoappetitten er stor blandt medlemmerne.

16. august 2023, kl. 15:00


I forbindelse med omvalg til den nye pensionsordning P+ Livscyklus kan man som medlem selv vælge, hvilken risiko ens opsparing skal investeres med. Risikovalget er en succes blandt medlemmerne, der har valgt om. Hele 85 pct. har således forholdt sig til, hvilken investeringsrisiko de ønsker.

”Risikoen, som pensionsopsparingen investeres med, har indflydelse på det økonomiske fundament for ens pensionisttilværelse, og samtidig har vi som mennesker vidt forskellig risikoappetit. Derfor er det vigtigt, at man får taget stilling til, om ens risikoprofil er den rigtige. Set i det lys er det meget tilfredsstillende, at så mange medlemmer går ind og forholder sig aktivt til deres risiko,” siger direktør i P+, Kåre Hahn Michelsen.

Stor risikoappetit
Den klart mest populære risikoprofil i P+ Livscyklus er risikoprofilen høj, som vælges af cirka 70 pct. af medlemmerne. Knap 16 pct. vælger at blive i middel risiko, som opsparingen også som udgangspunkt er placeret i, mens 14 pct. vælger P+ Bæredygtig, der har ekstra stort fokus på bæredygtige og ansvarlige investeringer.

”Vi kan se, at vores medlemmer har stor risikoappetit. Det afspejles også i risikoniveauerne i P+ Livscyklus, hvor vi generelt har et relativt højt risikoniveau i forhold til andre i branchen. Samtidig er vi glade for, at vi med P+ Bæredygtig har et tilbud til de medlemmer, der prioriterer bæredygtighed ekstra højt,” siger Kåre Hahn Michelsen.

P+ har hverken noget mål om at medlemmerne skal vælge P+ Livscyklus eller at de skal vælge en bestemt risiko.

”Det afgørende for os er, at man som medlem tager stilling til ens omvalg og risiko,” siger Kåre Hahn Michelsen.

I 2023 tilbydes størstedelen af P+'s medlemmer at vælge om til den nye pensionsordning P+ Livscyklus i det største omvalg i pensionskassens historie. Læs mere om omvalget her.