IconNyheder / pressemeddelelser 

Ekstra indbetalinger er en investering i fremtiden

I 2023 valgte medlemmerne af P+ at indbetale 181 mio. kr. ekstra til deres pensionsordninger. De ekstra indbetalinger kan veksles til flere muligheder, når man bliver pensionist.

12. februar 2024, kl. 16:00

Selvom pensionisttilværelsen ligger mange år ude i fremtiden, kan det være en god idé at indbetale ekstra til sin pensionsopsparing. Og jo tidligere man indbetaler ekstra, des længere tid kan pengene forrentes, hvilket i sidste ende betyder, at der er mere at leve for, når man går på pension.

Det er en pointe, som medlemmerne af P+ har taget til sig, og sidste år blev der således indbetalt 181 mio. kr. i ekstraordinære indskud til pensionsordningerne i P+.

”Ekstra indbetalinger til ens pension er en investering i fremtiden, og jeg er glad for, at vores medlemmer er opmærksomme på, hvordan de sikrer sig et godt økonomisk fundament for deres pensionisttilværelse. De mange ekstra indbetalinger er også en tillidserklæring til os som pensionskasse, og det vil vi gerne kvittere for,” siger medlemsdirektør Lene Mortensen.

Flere selvbetjeningsløsninger på vej
De seneste år er det blevet lettere at indbetale ekstra til sin pension i P+. I 2022 introducerede vi en ny selvbetjeningsløsning på Min pension, og allerede samme år steg antallet af ekstra indbetalinger via selvbetjening markant.

I dag sker næsten halvdelen af medlemmernes ekstra indbetalinger via selvbetjening, og vi præsenterer løbende andre nye selvbetjeningsløsninger for medlemmerne. I P+ skal det nemlig være let at forholde sig til sin pension.

”Pension er sjældent det vigtigste i vores medlemmers hverdag, og det er derfor et indsatsområde for os at gøre det så enkelt som muligt at forholde sig til sin pension. Den positive modtagelse af selvbetjeningsløsningen til ekstra indbetalinger understreger, at vi her imødekommer et klart behov hos medlemmerne, og vi er også i gang med at udvikle andre selvbetjeningsløsninger,” siger Lene Mortensen.

Vil du indbetale ekstra i 2024?
Med en ekstra indbetaling forøger du din pensionsopsparing, så du får flere penge at leve for, når du bliver pensionist. Samtidig har du mulighed for at få skattefradrag for nogle af indbetalingerne – og så har du nogle af landets laveste omkostninger på din opsparing.

I 2024 er der fradrag for indbetalinger op til 58.100 kroner på en alderspension og 63.100 kroner på en ratepension. Du kan desuden indbetale til en aldersforsikring, der dog ikke giver fradrag.

Indbetal ekstra via selvbetjeningsløsningen på Min pension. Her kan du også læse præcis, hvor meget du kan indbetale på de enkelte pensioner.

Du kan også læse mere om ekstra indbetalinger her.