IconNyhedsarkiv for P+, tidligere JØP 

Vi lever længere – det har betydning for din pension

Hvert år offentliggør brancheforeningen Forsikring & Pension nye samfundsforudsætninger for pensionsselskaberne. Samfundsforudsætningerne danner grundlag for de prognoser, som JØP beregner medlemmernes fremtidige afkast ud fra.

18. februar 2020, kl. 09:59

Vi lever heldigvis længere og længere. Det har betydning for udbetalingen af din pension, og når de nye samfundsforudsætninger indeholder et forventet lavere afkast og en længere levetid, skal JØP også indregne et forventet lavere afkast og en længere levetid for medlemmerne. Vi skal med andre ord sikre, at medlemmernes penge kan række længere. Derfor vil medlemmernes udbetalingsforløb ændre sig, så udgangspunktet for udbetalingen typisk vil være lavere, til gengæld kan udbetalingen vare i flere år.

Ændringerne kan fra den 1. januar 2019 ses på din pensionsoversigt, som du finder ved at logge på Min pension på joep.dk

Det er vigtigt at understrege, at opsparingen ikke bliver mindre pga. de nye samfundsforudsætninger, men at pensionen skal strækkes over flere år.

Tydeligst for de yngre medlemmer
Generelt kan vi sige, at det særligt er de unge medlemmer, som vil opleve et fald i deres udbetalingsforløb. Eksempelvis vil et 40-årigt medlem kunne opleve et fald på mellem 9-10 %, hvoraf ca. 7 % skyldes de lavere forventninger til afkast, og de resterende godt 2,5 % skyldes længere levetider.

Vores anbefaling
Vi anbefaler vores medlemmer at overveje, om de vil spare mere op til deres pension, og det kan også være aktuelt at overveje, om man vil arbejde et par år mere.

For medlemmer, som netop er gået på pension, vil ændringen i samfundsforudsætningerne den 1. januar 2019 få en lille eller ingen betydning.

Hvis du vil vide mere om de nye samfundsforudsætninger så læs mere her.

Denne nyhed blev bragt på joep.dk den 17. december 2018