IconNyhedsarkiv for P+, tidligere JØP 

Klima på dagsordenen

I denne uge er verdens ledere samlet i Polen, til FN-konferencen COP24, for at drøfte klima. I den forbindelse har JØP, sammen med en gruppe andre investorer, skrevet en opfordring til verdens ledere, om at gøre mere for at efterleve Paris-aftalen.

18. februar 2020, kl. 09:48

Sammen om dialog

I forbindelse med denne uges COP24 konference, har JØP sammen med 414 andre investorer skrevet en opfordring til verdens ledere, om at gøre mere for at efterleve Paris-aftalen. Opfordringen, som vi kalder Global Investor Agenda to Governments on Climate Change, blev lanceret i mandags, og formålet med opfordringen er, at den skal fungere som en løftestang under COP24 forhandlingerne.

JØP går løbende i dialog med selskaber om deres arbejde med klima, som en del af arbejdet med ansvarlige investeringer, blandt andet gennem initiativet Climate Action 100+. Climate Action 100+ er en gruppe på omkring 300 investorer, der sammen går i dialog med udvalgte selskaber, som udleder store mængder drivhusgas. Et af de selskaber, som JØP er i dialog med via. Climate Action 100+ er Maersk, som i sidste uge annoncerede en ny målsætning om at deres CO2 regnskab i 2050 skal gå i 0.

 

Fokus på klima i investeringer

JØP’s arbejde med klima består blandt andet i identifikation og håndtering af potentielle risici, samt at vurdere muligheder der opstår som følge af klimaforandringer. Vi har fokus på at identificere investeringer indenfor vedvarende energi, som har et attraktivt afkastpotentiale, hvilket eksempelvis kan være vindmølleparker og solcelleanlæg.

Når vi vurderer nye investeringer, vurder vi også potentielle klima-relaterede risici. Det kan eksempelvis være fysiske risici for oversvømmelse af bygninger. Det kan også være transitions-risici, hvilket kan være risici forbundet med eksempelvis ændret efterspørgsel i en overgang til en low-carbon-økonomi. Som følge af potentielle transitions risici, besluttede pensionskassen i 2016 ud fra en konkret finansiel vurdering, at vi ikke investerer i selskaber, hvor udvinding af kul udgør en betydelig del af selskabernes forretningsmodel.

Lige nu, er vi ved at lave en scenarieanalyse af vores børsnoterede aktieportefølje og erhvervskreditobligationer, hvor vi med udgangspunkt i anbefalinger fra Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) vurderer potentielle klimarelaterede finansielle risici for porteføljen.

Læs mere om JØP’s arbejde med klima her

LÆS OGSÅ