IconNyhedsarkiv for P+, tidligere JØP 

JØP placerer sig i top i et ellers trist

2018 har været et hårdt år for danskernes pensionsopsparinger, og det dårlige aktieår har også kunnet mærkes i JØP. På trods af negativt afkast placerer JØP sig blandt branchens bedste.

18. februar 2020, kl. 11:28

Negativt afkast i 2018 er en tendens, der gør sig gældende for hele pensionsbranchen. Med et negativt afkast på -1,6 pct. placerer JØP sig alligevel blandt de allerbedste i branchen.

Ejendomsinvesteringer trækker afkastet op
2018 var generelt et dårligt aktieår, hvor C25-indekset eksempelvis faldt med knap 12 pct. I JØP har de hårde tider for det finansielle marked også kunnet mærkes, men efter solide afkast på blandt andet ejendomsinvesteringer endte årets resultat på -1,6 pct. På trods af et negativt afkast placerer det faktisk JØP blandt branchens allerbedste.

“I JØP mærkede vi også nedturen på aktiemarkedet i 2018. Men det er i år som disse, at vores spredning af investeringerne og risikoprofil virkelig bliver testet. Så selvom aktierne gav tab for os, så trak blandt andet vores ejendomsinvesteringer gevaldigt op”, siger investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

Positiv depotrente
Mange danskere med markedsrenteprodukter har i 2018 oplevet, at deres pensionsopsparinger har tabt værdi. Hos JØP endte det anderledes, og vi kan i 2019 give vores medlemmer en depotrente på 4,5 pct.

“Vores mål er at sikre vores medlemmer gode, stabile afkast på deres pensionsopsparinger. I et år hvor mange danske pensioner endte med negative afkast, ender vi med en positiv depotrente. Årsagen er, at vi de seneste år har leveret en række gode resultater, og at vi lykkes med at minimere tabene i et dårligt år som dette”, siger investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

Det er muligt for JØP at give medlemmerne en positiv depotrente på grund af den model, som vi kalder markedsrente med udjævning. Modellen består af det bedste fra en gennemsnitsrenteordning og en markedsrenteordning, og det betyder, at vi kan sikre vores medlemmer et stabilt afkast på deres pensionsordninger.

 

LÆS OGSÅ

Denne nyhed blev bragt på joep.dk den 16. januar 2019