IconNyhedsarkiv for P+, tidligere JØP 

JØP moderniserer lejeboliger

Da to lejere fraflyttede JØP’s ejendom på Valby Langgade, så JØP muligheden for at modernisere de to lejligheder til tidssvarende boliger med øget fokus på lejernes behov.

12. februar 2020, kl. 09:45

Når lejligheder moderniseres foregår det typisk ved, at køkken og bad udskiftes på deres hidtidige pladser. Men da JØP skulle modernisere to af sine lejligheder, var der et ønske om at udfordre den eksisterende plantegning og sætte fokus på JØP-lejernes fremtidige behov og adfærd.

Optimering af lejlighedens funktioner

JØP’s Senior Asset Manager, Lars Blaabjerg, fortæller: ”Vi ved, at fx bad og køkken i dag er vigtige rum for lejerne på en helt anden måde, end dengang ejendommene blev opført, og lejlighederne etableret. Tænk bare på, hvordan køkkenet i dag er det naturlige samlingssted for mange familier.”

Det var oplagt at bytte om på lejlighedens kernefunktioner og gøre soveværelset til køkken-alrum og stuen til soveværelse. På den måde blev lejlighedens lysindfald udnyttet til fulde, der blev direkte adgang til den nye altan fra køkken-alrummet, og der blev indtænkt flere opbevaringsmuligheder i lejlighedens uudnyttede hjørner. Til slut blev gangarealet mindre – noget som typisk fylder en for stor del af ældre lejligheder.

Modernisering af en ejendom fra 1930

De to lejligheder ligger i ejendommen Vesterled. Ejendommen er fra 1930 og har for nylig gennemgået en gennemgribende renovering og opgradering, som omfatter bl.a. montering af altaner, etablering af tagboliger samt istandsættelse af trappeopgange og nyt nøglesystem. Moderniseringen af de to lejligheder er sket i samarbejde med ejendomsadministrator DEAS.

Nyheden er lavet på baggrund af en artikel hos DEAS, som kan læses her. Vidste du, at du som JØP-medlem også kan leje lejeboliger, se mere her.

Denne nyhed blev bragt på joep.dk den 18. oktober 2017