IconNyhedsarkiv for P+, tidligere JØP 

JØP får igen topscore for investeringspolitik

JØP har igen i år opnået topscore for rapportering på vores investeringspolitik til den FN-støttede organisation Principles for Responsible Investments (PRI). På flere områder ligger JØP desuden væsentligt højere end gennemsnittet i branchen.

5. december 2019, kl. 10:21

JØP har siden 2017 været medlem af PRI, som en del af vores arbejde med ansvarlige investeringer. Som medlem af PRI er JØP en del af verdens største netværk med fokus på ansvarlige investeringer og forpligter sig til at arbejde ud fra en række principper, der har til formål at styrke implementeringen af ansvarlighed i vores investeringspolitik og -retningslinjer.

PRI vurderer årligt medlemmernes arbejde med ansvarlige investeringer på en skala fra D til A+ og JØP opretholder det høje niveau fra 2018 ved at opnå topscoren A+ i flere af vurderingsmodulerne.

I modulet politik og retningslinjer for ansvarlige investeringer er JØP eksempelvis igen i år vurderet til A+, mens arbejdet med at udvælge og monitorere vores eksterne kapitalforvaltere er vurderet til A+ i år mod A i 2018. Og det glæder Kirstine Lund Christiansen, chef for ansvarlige investeringer i JØP:

”Vi har stor respekt for PRI’s arbejde og vurderinger, der bekræfter os i, at vores kontinuerlige arbejde med ansvarlige investeringer udvikler sig. Samtidig er det positivt, at PRI har bemærket, at vi har allokeret en masse tid og ressourcer til at screene, vurdere og monitorerede eksterne kapitalforvaltere, som investerer på vores vegne.”

Ansvarlige investeringer på tværs af aktivklasser

Selvom årets PRI-vurdering understreger at JØP på flere områder ligger væsentligt højere end gennemsnittet i branchen, er arbejdet med ansvarlige investeringer dog fortsat en prioritet i JØP. Det understreger Kirstine Lund Christiansen:

”Vi bliver aldrig færdige med at evaluere hverken vores politikker, forvaltere eller portefølje. Ansvarlige investeringer har som dagsorden rykket sig markant de seneste år, og fylder i dag meget for vores medlemmer. I JØP arbejder vi med ansvarlige investeringer på tværs af aktivklasser, og ansvarlighed er integreret som en konkret del af vores samlede investeringsstrategi.”

Organisationen PRI (Principles for Responsible Investments) er etableret af en række af verdens største investorer i samarbejde med UNEP FI (UN Environmental Programme Financial Initiative) og UN Global Compact.

Denne nyhed blev bragt på joep.dk den 12. september 2019