IconNyhedsarkiv for P+, tidligere JØP 

Danske Bank på observationsliste

Det, der er foregået i Danske Bank omkring hvidvask, er i klar strid med pensionskassens principper og værdier, og vi tager skarpt afstand fra Danske Banks involvering i hvidvask. Derfor har vi sat Danske Bank på pensionskassens observationsliste.

18. februar 2020, kl. 09:24

Pensionskassen er aktionær og kunde i Danske Bank, og vi følger udviklingen i banken tæt gennem løbende og direkte dialog med ledelsen i banken. Herudover er vi også i dialog med ledelsen via eksterne konsulenter, som repræsenterer pensionskassen og en række andre aktionærer i banken. Dialogen handler bl.a. om kulturen i banken, bestyrelsens rolle i hvidvasksagen, og hvilke ændringer der er sket og skal ske i forhold til processer og kultur i banken.

– Ligesom mange af vores medlemmer er vi dybt forargede over Danske Banks handlinger, og vi kan godt forstå, hvis mange danskere, heriblandt vores medlemmer, har mistet tilliden til banken, udtaler adm. direktør Søren Kolbye Sørensen.

Pensionskassen støtter op om, at der snarest etableres en ny ledelse i banken, så der med fuld kraft kan gennemføres de nødvendige tiltag for at genoprette tilliden til Danske Bank.

Eksternt panel
Pensionskassen har anbefalet ledelsen i Danske Bank, at de etablerer et uafhængigt, eksternt panel af eksperter, som skal rådgive banken i, hvordan den kan forbedre sine processer og kultur. Formålet med et uafhængigt, eksternt panel er at få eksperter udefra til at bidrage til bankens udvikling og skabe legitimitet om fremtidige tiltag.

Pensionskassen vil løbende følge op over for Danske Bank. Vi vil også følge op over for den nye ledelse og de tiltag, der bliver taget for at ændre bankens processer og kultur med henblik på at genoprette tilliden til Danske Bank.

Læs JØP’s holdning til udbytteskattesagen her.

Denne nyhed blev bragt på joep.dk den 5. november 2018