IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

Væk med den dårlige samvittighed

Medlemsmøderne giver DIP’s medlemmer appetit på at vide mere om deres pensionsordninger. Det fortæller DIP’s pensionsrådgiver, Daniel Levy, der hjælper medlemmerne med at få vekslet den dårlige samvittighed til aktiv stillingtagen.

17. januar 2020, kl. 12:04

Som pensionsrådgiver i DIP har Daniel Levy været vært ved en lang række medlemsmøder og rådgivet et utal af medlemmer om deres pensionsordninger. For ham er det afgørende at møde medlemmerne, hvor de er, og hjælpe dem videre derfra. 

”Vores medlemsmøder er for de fleste medlemmer den første konkrete anledning til at forholde sig til deres pensionsordninger. Min fornemste opgave er derfor først og fremmest at klæde vores medlemmer på ved at give dem et godt og overskueligt overblik over deres pensionsordning,” fortæller Daniel Levy, og forsætter: 

”Til møderne bestræber jeg mig altid på at gøre pensionen meget konkret for vores medlemmer. Det betyder nemlig meget for din økonomi og dine muligheder, om du vælger at gå på pension som 63 eller 68-årig, og det er noget, der gør indtryk på medlemmerne og sætter tanker i gang”. 
  
Pension handler om mere end opsparing 
DIP’s medlemsmøder er tænkt som en appetitvækker for de medlemmer, der ikke tidligere har forholdt sig til deres pension, og Daniel Levy oplever ofte, at møderne giver medlemmerne mod på selv at dykke ned i de muligheder, der ligger i deres pensionsordninger. 

”Medlemsmøderne giver medlemmerne en idé om, at deres pensionsordning ikke blot handler om at spare op frem til de stopper med at arbejde. Som medlem af en pensionsordning er du for eksempel dækket af en række forsikringer allerede mens du sparer op, og det overrasker mange,” siger Daniel Levy, og fortsætter: 

”Helt konkret indgår der eksempelvis en ulykkesforsikring i pensionsordningen, der kan være meget billigere end folks almindelige ulykkesforsikringer, og det er et meget godt eksempel på, at det kan betale sig at kigge sin pensionsordning efter i sømmene.” 

Udover medlemsmøderne tilbydes DIP’s medlemmer også individuelle telefoniske rådgivninger, hvor en pensionsrådgiver kan vejlede dig om din konkrete situation. Hvis du har behov for rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Se hvilke fem spørgsmål Daniel Levy oftest svarer på til vores medlemsmøder: 

Det kan være en god idé at samle dine pensioner ét sted, fx i forbindelse med et jobskifte. På den måde har du mulighed for at spare omkostninger til administration. Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis vi skal hjælpe dig med at samle dine pensioner.

Hvis du bliver alvorligt syg, og mister dit arbejde, kan du have mulighed for at få udbetalt løbende pension fra DIP. Det er derfor vigtigt, at du kontakter os, hvis du bliver sygemeldt i længere tid. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, hvis du mister arbejdsevnen her.

Det er vigtigt, at du har styr på, hvordan din pension fungerer, den dag du dør. Det vil sige, hvem får udbetalt hvad? Der kan både være tale om engangsudbetalinger og løbende udbetalinger. Du kan læse mere om, hvordan du er dækket i din pensionsoversigt, Min Pension, på dip.dk

Det er en god idé at have overblik over, hvordan pensionen bliver udbetalt, når du stopper med at arbejde. Der kan være mulighed for at få et engangsbeløb, og der vil være løbende udbetalinger, som enten bliver udbetalt livsvarigt eller i en tidsbegrænset periode. I din pensionsoversigt, Min Pension, på dip.dk kan du se, hvordan pensionen bliver udbetalt, når du går på pension. Har du andre pensioner, kan du se, hvordan de bliver udbetalt på Pensionsinfo.dk

Hvis du har en samlever, bør du tale med os om, hvordan du sikrer din samlever bedst muligt. Du kan i mange tilfælde sikre samleveren med udbetaling af både engangsbeløb og løbende pension, som udbetales, hvis du dør før din samlever. Du kan læse mere om samlever- og ægtefællepension her

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 8. marts 2019