IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

Pensionsaftalen i korte træk

Regeringen har indgået pensionsaftale med Dansk Folkeparti. Regeringen ønsker med aftalen at gøre det attraktivt for flere at blive længere på arbejdsmarkedet.

23. december 2019, kl. 09:18

For nuværende medlemmer af DIP byder den nye aftale ikke på væsentlige ændringer. For fremtidige medlemmer betyder aftalen, at man tidligst kan få udbetalt alderspension 3 år før folkepension. I dag er det 5 år. 

Pensionsaftalen understøtter, at beløbet, som kan indbetales til aldersopsparing, sættes op. Frem til 5 år før folkepensionsalderen kan man indbetale 5.000 kr. årligt. Medlemmer, som har 5 år eller mindre til folkepensionsalderen, kan indbetale op til 45.000 kr. efter skat. Frem til 2023 stiger grænsen med 1.000 kr. årligt, hvorefter der kan indbetales 50.000 kr. efter skat 

Aftalen giver desuden mulighed for at strække udbetalingsperioden for ratepension med yderligere 5 år, fra 25 til 30 år. 

Regeringens aftale med Dansk Folkeparti er første del af to aftaler. I efteråret fremlægges anden del, som er bl.a. interessant for DIP medlemmer, fordi den vil indeholde forslag til, hvordan ældre medarbejdere kan fastholdes på arbejdsmarkedet.

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 23. juni 2017