IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

Fokus på bæredygtige byggematerialer

DIP’s ejendomsadministrator, DEAS, arbejder aktivt for at nedbringe energiforbruget bl.a. ved at sende byggematerialer og inventar til genbrug efter moderniseringer af lejligheder, fremgår det af en artikel på DEAS.dk.

23. december 2019, kl. 11:39

Genbrug af bæredygtige byggematerialer. Foto: DEAS.

Hvert år er DEAS involveret i ca. 350 moderniseringer af lejemål, hvor der typisk bliver udskiftet en stor del af lejlighedernes inventar. Det efterlader ofte både inventar og byggematerialer, der i princippet kan anvendes. Derfor har DEAS igangsat et nyt initiativ, der har til formål at minimere materiale- og energiforbrug.

Langsigtet indsats på energibesparelser

DEAS’ målsætning for 2017 er at spare 15,0 GWh – svarende til ca. 5000 husstandes årlige elforbrug. Kristian Kongstad, afdelingsdirektør i DEAS, udtaler:

”I DEAS ved vi, at der i byggeriet er et stort potentiale for genanvendelse og ressourceeffektivitet, og vi vil gerne bidrage til at sætte fokus på bæredygtighed i branchen. Energibesparelser er et vigtigt fokusområde for vores kunder, og det har længe også været et indsatsområde i DEAS. For os er det derfor et naturligt skridt i den bæredygtige retning at fokusere på genbrug og genanvendelse”.

Positiv effekt på dansk økonomi og miljøet

DEAS forklarer, at genbrug af byggematerialer og inventar ligeledes kan have et stort potentiale i form af en gunstig indvirkning på både dansk økonomi og miljøet. Genbruget kan bl.a. minimere behovet for produktion af nye materialer og medføre materialebesparelser for virksomhederne, hvilket i sidste ende kan resultere i en reduktion af CO2-udslip. 

Læs mere om DEAS’ bæredygtige tiltag her.

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 18. oktober 2017