IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

DIP underskriver klimabrev

DIP har sammen med 59 andre investorer skrevet under på et klimabrev, der tilskynder olie- og gasindustrien til mere ansvarlighed samt at skabe langsigtede løsninger for at reducere deres CO2-udslip i fremtiden.

16. januar 2020, kl. 09:49

Initiativet blev præsenteret tidligere i maj måned - samme måned, hvor en række af verdens største olie og gasvirksomheder afholdte deres årlige generalforsamling. Investorerne bag initiativet ønsker især, at olie- og gasindustrien reducerer deres CO2-udledning, samt fastsætter målsætninger med udgangspunkt i Paris-aftalen.

Bred opbakning

Den brede opbakning ses i mængden af investorer, der har tilsluttet sig initiativet. 
”Det er et stærkt signal, når så mange og store investorer går sammen og direkte bruger Paris-aftalen som løftestang for at kræve handling af olie og gasindustrien. Det er afgørende, at selskaber forholder sig til Paris-aftalen, hvis deres forretning fortsat skal være en attraktiv langsigtet investering for os” siger Kirstine Lund Christiansen, Head of ESG for DIP.

Aktivt ejerskab

DIP har tilsluttet sig initiativet i overensstemmelse med DIP's politik for ansvarlige investeringer.

Kirstine Lund Christiansen forklarer ”Vi er bevidste om, at vi har et fælles ansvar for at nå målene i Paris-aftalen. Derfor er et aktivt ejerskab en del af vores investeringspolitik. Som en del af vores aktive ejerskab, rejser vi vores bekymringer offentligt, på generalforsamlinger og via dialog med virksomheder, vi investerer i”

Vil du vide mere om, hvordan DIP arbejder med ansvarlige investeringer?

Torsdag den 21. juni kl. 16.30 inviterer DIP dig med til medlemsmøde om ansvarlighed og afkast.

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 30. maj 2018