IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

DIP placerer sig i top i et ellers trist marked

2018 har været et hårdt år for danskernes pensionsopsparinger, og det dårlige aktieår har også kunnet mærkes i DIP. På trods af negativt afkast placerer DIP sig blandt branchens bedste.

17. januar 2020, kl. 10:09

Negativt afkast i 2018 er en tendens, der gør sig gældende for hele pensionsbranchen. Med et negativt afkast på -1,75 pct. placerer DIP sig alligevel blandt de allerbedste i branchen.

Ejendomsinvesteringer trækker afkastet op

2018 var generelt et dårligt aktieår, hvor C25-indekset eksempelvis faldt med knap 12 pct. I DIP har de hårde tider for det finansielle marked også kunne mærkes, men efter solide afkast på blandt andet ejendomsinvesteringer endte årets resultatet på -1,75 pct. På trods af et negativt afkast, placerer det faktisk DIP blandt branchens allerbedste.

"I DIP mærkede vi også nedturen på aktiemarkedet i 2018. Men det er i år som disse, at vores spredning af investeringerne og risikoprofil virkelig bliver testet. Så selvom aktierne gav tab for os, så trak blandt andet vores ejendomsinvesteringer gevaldigt op", siger investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

Positiv depotrente

Mange danskere med markedsrenteprodukter har i 2018 oplevet, at deres pensionsopsparinger har tabt værdi. Hos DIP endte det anderledes, og vi kan i 2019 give vores medlemmer en depotrente på 5 pct.

"Vores mål er at sikre vores medlemmer gode, stabile afkast på deres pensionsopsparinger. I et år hvor mange danske pensioner endte med negative afkast, ender vi med en positiv depotrente. Årsagen er, at vi de seneste år har leveret en række gode resultater, og at vi lykkes med at minimere tabene i et dårligt år som dette", siger investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

Det er muligt for DIP at give medlemmerne en positiv depotrente på grund af den model, som vi kalder markedsrente med udjævning. Modellen består af det bedste fra en gennemsnitsrenteordning og en markedsrenteordning, og det betyder, at vi kan sikre vores medlemmer et stabilt afkast på deres pensionsordninger.

Du kan læse mere om depotrenten her.

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 15. januar 2019