IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

DIP investerer i digital infrastruktur

Som medinvestor på en investering på 25 mio. kr. i internetudbyderen Frontiir bidrager DIP til at skabe stabile jobs og øge internetadgangen i Myanmar.

22. januar 2020, kl. 11:33

Adgangen til digitale ydelser i Myanmar er meget begrænset. Den lokale internetudbyder Frontiir vil øge antallet af internetforbindelser ved at udrulle en trådløs bredbåndsløsning og fibernet til hjemmeopkoblinger. Antallet af brugere er de senere år steget fra 4.000 til 750.000, hvilket gør Frontiir til den hurtigst voksende internetudbyder i Myanmar. 

Det er baggrunden for at Danish SDG Investment Fund, hvor DIP er medinvestor, har valgt at investere i selskabet. Det fortæller investeringsdirektør i DIP, Mikkel Svenstrup: 

”Investeringer i infrastruktur er attraktive, da betalingerne har udgangspunkt i aktiver, der som udgangspunkt tager tid og penge at erstatte. Frontiir er en meget kompetent virksomhed med et gennemprøvet koncept, og med investeringen fra Danish SDG Investment Fund, kobler vi os på Frontiirs positive udvikling på et tidligt tidspunkt, hvor investeringen har mulighed for at skabe størst mulig effekt for både afkastet og den positive udvikling i Myanmar.” 

Grundlagt af hjemvendte flygtninge 
Frontiirs bredbåndsydelser er baseret på en innovativ og licenseret teknologi, som er udviklet af virksomhedens grundlæggere, der er flygtninge hjemvendt fra USA, hvor de har studeret og arbejdet med trådløst internet de seneste næsten 20 år. 

Den konkurrencedygtige teknologi er forudsætningen for at skabe effektive og billige trådløse forbindelser, der kan bidrage til at modernisere Myanmars teknologiske infrastruktur og mindske den digitale kløft i landet. Ambitionen er at udbygge ydelserne til landdistrikter og lavindkomstområder i Yangon og Mandalay og at nå ud til 22 storbyer og mindre byer i 2022. 

Frontiir har i dag mere end 1.600 ansatte, hvoraf mange er unge under 30 år. Cirka en tredjedel er kvinder. Frontiir er en af ganske få virksomheder i Myanmar med en stærk CSR-politik og praksis, hvilket fører til stabile og ordentlige job. 

Læs mere om DIPs alternative investeringer og infrastruktur 

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 5. september 2019