IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

DIP fylder 65 år

DIP fylder 65 år i dag. Få her et kort historisk tilbageblik på en pensionskasse, der i 65 år har arbejdet hårdt for at give ingeniørerne en god pensionsordning.

13. januar 2020, kl. 11:53

 

DIP blev stiftet i 1953 på det grundlag, at alle medlemmer af Dansk Ingeniørforening, i dag kendt som IDA, skulle have en pensionsordning. På daværende tidspunkt havde kun lidt over halvdelen af alle tjenestemænd en pension.

En milepæl for ingeniørerne

Først blev der lavet overenskomster for alle offentligt ansatte civilingeniører, så de lå på samme lønniveau som privatansatte. Grundet en stor interesse for at starte en pensionsordning i DIP blev det i 1980 vedtaget, at også selvstændige og individuelle medlemmer var optagelsesberettigede. Dermed havde alle ingeniører nu mulighed for at oprette en pensionsordning i DIP.

En endnu bedre pensionsordning

I 2015 dannede DIP administrationsfællesskabet P+ i samarbejde med JØP - Juristernes og Økonomernes Pensionskasse. Begge pensionskasser er 100 % medlemsejet og forvalter i dag tilsammen 120 mia. kr. og har godt 90.000 medlemmer. Samarbejdet har styrket begge pensionskasser og gjort det muligt at give medlemmerne en endnu bedre pensionsordning i form af effektiviseringer og lave administrationsomkostninger.

Læs mere om DIP her

Læs også om DIP’s afkast her 

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 22. januar 2018