IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

Din pension vokser mere end gennemsnittet

Det går godt for DIP. Antallet af medlemmer vokser, indbetalingerne stiger, og for DIP’s medlemmer er der udsigt til, at pensionsdepoterne vil vokse mere end gennemsnittet i Danmark.

17. januar 2020, kl. 07:46

Mange ingeniører går rundt med en lille iværksætter i maven, og de seneste år har en del taget springet. Hos DIP er det tydeligt, at mange har succes med det. Det område, der vokser mest, er blandt de små ingeniørdrevne iværksættervirksomheder. Ud over at de hyrer flere medarbejdere, så vælger flere og flere iværksættere aktivt DIP’s pensionsordning til deres medarbejdere. For Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i DIP, vækker det glæde:

”Vi har de seneste år fokuseret på at lave aftaler med de mange små danske iværksættere drevet af ingeniører. De er ikke bare vigtige for DIP, men for hele Danmark, for det er her, vi skal finde morgendagens danske erhvervssucceser. Derfor glæder det os meget, at de opruster med nye medarbejdere, og at flere og flere af virksomhederne mener, at DIP er det rigtige valg for deres medarbejdere.”

De nye DIP-medlemmer er jævnt fordelt over hele landet. Men der, hvor DIP oplever den relativt største medlemstilvækst, er i de fire regioner uden for hovedstadsområdet.
Medlemmerne i Region Hovedstaden udgør dog stadig den største andel af DIP’s samlede medlemsskare.

Dit pensionsdepot vokser i år på grund af DIP’s særligt høje depotrente

De mange nye medlemmer får allerede i deres første år glæde af medlemskabet, da de bliver budt velkommen med en flot depotrente. Det sker på trods af, at markedet ellers
tabte pusten i 2018 efter en række gode år. Mange danskere med markedsrentepensioner vil opleve, at udviklingen i deres pensionesdepot stort set står stille i år. Men for DIP-medlemmer vil det se markant anderledes ud. Her vil medlemmerne opleve stigninger på op til 6,3 procent på deres pensionsdepoter, hvilket er blandt den højeste depotrenter i markedet.

Baggrunden for den store stigning skyldes den helt særlige model, som DIP benytter. Ifølge Søren Kolbye Sørensen kombinerer DIP det bedste fra en gennemsnitsordning og en markedsrenteordning for at sikre det bedste og mest stabile afkast for medlemmerne:

”Hos DIP afgør de seneste fem års resultater, hvor meget medlemmernes pension vokser. Og da vi har leveret gode resultater de senere år, så betyder det, at medlemmerne selv i et år som dette oplever store stigninger på deres pensionsdepoter.”

DIP er i dag et af de pensionsselskaber i Danmark, som har de laveste årlige omkostninger. Det er en af de vigtigste årsager til, at DIP over tid leverer solide resultater til medlemmerne. Det får dog på ingen måde DIP til at hvile på laurbærrene, siger Søren Kolbye Sørensen og uddyber:

”Vi har konstant fokus på at nedbringe omkostninger, og her er størrelsen på pensionskassen et af de vigtigste parametre. Derfor skal vi hele tiden undersøge, hvordan vi kan vokse, så vi fortsat kan sikre vores medlemmer et af markedets bedste produkter.”

DIP har allerede i dag et fælles administrationsselskab med Juristernes og Økonomernes Pensionskasse, JØP. Det går under navnet P+, og det har selv efter få års levetid skabt klare gevinster for begge pensionskassers medlemmer. Det er et samarbejde, som både DIP og JØP’s bestyrelser derfor forventer at anbefale cementeres i en egentlig fusion. Ved at skabe én fælles akademikerpensionskasse vil DIP’s medlemmer kunne stå endnu stærkere, fordi det blandt andet bliver muligt at nedbringe omkostningerne yderligere. Beslutningen bliver dog helt og holdent medlemmernes, da spørgsmålet bliver taget op på generalforsamlingen i 2019.

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 26. november 2018