IconNyhedsarkiv for P+, tidligere DIP 

Akademikerne investerer 2 mia. kroner i ny infrastrukturfond

PRESSEMEDDELELSE 16. marts 2017

20. december 2019, kl. 09:50

Akademikerne investerer 2 mia. kroner i ny infrastrukturfond

Med en investering på samlet 2 mia. kroner i fonden Copenhagen Infrastructure III (CI III) øger akademikerpensionskasserne JØP, DIP og Lægernes Pension nu deres investeringer i infrastruktur og vedvarende energi.

JØP og DIP’s investering på 1 mia. kroner i CI III er foretaget i samarbejde med Lægernes Pension, som ligeledes investerer 1 mia. kroner. Med et samlet tilsagn på 2 mia. kroner opnår konsortiet anchor investor status i fonden.

”Investeringen i CI III er et led i JØP og DIP’s strategi om at øge eksponeringen til infrastrukturaktiver, et område, hvor både JØP og DIP hidtil har haft relativt begrænset eksponering. Med CI III får vi andel i et investeringssamarbejde med et erfarent team med et interessant investeringsfokus”, siger investeringsdirektør for JØP og DIP, Mikkel Svenstrup.

JØP og DIP er sammen med Lægernes Pension i forvejen medinvestorer i søsterfonden Copenhagen Infrastructure II, hvor de tre pensionskasser i 2014 tilsammen investerede 2,6 mia. kroner. Det har givet tilfredsstillende resultater.

”Den nye fond har et fornuftigt forhold mellem afkast og risiko samt gode porteføljeegenskaber, og bidrager desuden til den samfundsvigtige omstilling fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder”, påpeger Mikkel Svenstrup.

Hos Lægernes Pension, der også har gode erfaringer som medinvestor i søsterfonden, repræsenterer investeringen i CI III ’det bedste af to verdener’:

”Vi kan agere miljømæssigt ansvarligt og samtidig lægge fundamentet til et godt afkast. Begge dele vejer tungt blandt vores medlemmer”, siger finansdirektør Niels Elmo Jensen om baggrunden for lægernes engagement i fonden.

Den nye fond fokuserer som sin forgænger på produktion af vedvarende energi med energi-infrastruktur som f.eks. investeringer i såvel onshore som og offshore vind, biomasseanlæg samt solenergianlæg. Geografisk set opererer fonden globalt, men fokus ventes lagt på Nord- og Vesteuropa og Nordamerika.

Om DIP og JØP:

Med over 110 mia. kroner under fælles forvaltning hører DIP og JØP til landets større arbejdsmarkedspensionsselskaber. Medlemsvæksten er på omkring 5 pct. årligt, så DIP og JØP nu leverer tryghedsforsikring og pension til over 25.000 ingeniører og næsten 60.000 djøf’ere.

Om Lægernes Pension:

Lægernes Pension er en pensionskasse for 42.000 læger. Udover pensionsvirksomhed driver Lægernes Pension også bank og investeringsforening og forvalter en samlet formue på omkring 115 mia. kroner.

Denne nyhed blev bragt på dip.dk den 16. marts 2017