IconNyheder / pressemeddelelser 

P+ investerer en halv mia. i ansvarlig infrastruktur

P+ investerer i en ny flagskibsfond med fokus på infrastruktur, der understøtter en bæredygtig udvikling.

9. november 2022, kl. 14:00


P+ har investeret en halv mia. kr. i en ny fond, der giver adgang til flere interessante investeringsmuligheder inden for blandt andet vedvarende energi i Europa og Nordamerika. Fonden administreres af den franske kapitalforvalter Antin Infrastructure Partners, der er specialister i investeringer i blandt andet vedvarende energi, transportsektoren og digital infrastruktur.

”Vi har tidligere investeret i Antins fonde, der har leveret nogle gode afkast. Derfor har vi valgt også at investere i deres nye flagskibsfond, Antin V, hvor vi er gået ind med lidt over en halv mia.,” fortæller Kåre Hahn Michelsen, investeringsdirektør i P+.

Krav til dokumentation om ansvarlighed
Den nye fond, som P+ har investeret i, er klassificeret som en såkaldt artikel 8-investering i EU’s disclosureforordning. Det betyder kort fortalt, at nogle investeringer i fonden understøtter bæredygtig udvikling, og at hensynet til bæredygtighed indgår i investeringsbeslutningerne uden at være selve formålet med fonden.

”Det er vigtigt for os, at fonden er klassificeret som en artikel 8-investering. Dermed er den endnu et skridt på vejen imod øget bæredygtighed og transparens på tværs af alle vores aktivklasser,” siger Kåre Hahn Michelsen.

Tysk sol- og vindenergi er første investering
Fondens første investering er allerede gennemført. Det er en investering i det tyske selskab Blue Elephant Energy, der i dag driver 67 solcelle- og 13 vindmølleparker i otte forskellige lande.

”Blue Elephant Energy har været på en vækstrejse, siden virksomheden blev grundlagt i 2016, og i dag er de bl.a. den største operatør af solcelleparker i Holland. Dermed er det et godt eksempel på den type af alternative investeringer inden for vedvarende energi og den grønne omstilling, som vi får adgang til flere af via investeringen i Antin”, siger Kåre Hahn Michelsen.

Læs mere om P+’s klimamål her.