IconNyheder / pressemeddelelser 

P+ blandede sig i debatten på Folkemødet

Det var fuldt hus ved debatterne hos P+ under årets Folkemøde, hvor emnerne atomenergi, stress og forkortelse af kandidatuddannelserne var på tapetet. Udover at debattere var et vigtigt formål med deltagelsen at netværke, fortæller kommende adm. direktør i P+ Kåre Hahn Michelsen.

20. juni 2023, kl. 11:00


”Din elbil kører på atomenergi. Så bør du droppe hykleriet?” Sådan lød overskriften på en af de tre debatter, som P+ var vært ved på årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.

Her debatterede den kommende adm. direktør i P+, Kåre Hahn Michelsen, med Navid Samandari, der er CEO i Seaborg, Lene Oddershede, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden, professor Henrik Wenzel fra SDU og Thomas Aarestrup Jepsen fra Green Power Denmark.

”P+ har investeringer for omkring 1,5 mia. kr. i atomenergi via investeringer i forsyningsselskaber. EU kategoriserer atomenergi som klimavenlig, og vi syntes, det kunne være interessant at sætte tilhængere og modstandere af atomenergi i stævne,” siger direktør Kåre Hahn Michelsen.

Årets folkemøde var hans første af slagsen, og her havde han selskab af op mod 60.000 andre gæster, som lagde vejen forbi de mere end 2.800 events.

Kandidatuddannelser under lup
P+ tog også regeringens forslag om at forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne under behandling i en debat. Her mødtes adm. direktør Søren Kolbye Sørensen med Birk Grave, der er landsformand for Frit Forum, Henrik Winther, Executive Vice President i Cowi og Johanne Nordmann, der er formand for Djøf Offentlig.

”Man kan ikke stræbe efter et samfund, hvor der er mindre viden,” lød det blandt andet fra hende under debatten.

Søren Kolbye Sørensen opfordrede til at bevare et internationalt udsyn, når det handler om de videregående uddannelser.

”Det er vigtigt, at vi holder muligheden for at tilbringe et semester i udlandet åbent,” sagde han blandt andet.

Henrik Winther understregede, at STEM-kandidaterne er omdrejningspunktet i den grønne omstilling, mens Birk Grave gav udtryk for, at regeringens forslag ikke vil føre til begrænsninger, når det handler om STEM-fagene.

Netværk og inspiration
Den tredje debat, som blev afholdt af P+ i brancheforeningen F&P’s telt, handlede om, hvordan vi knækker kurven over de stadig flere akademikere, som rammes af stress. Her mødtes medlemsdirektør Lene Mortensen med læge og stressekspert Bo Netterstrøm og Laura Klitgaard, der er formand for IDA.

Udover at facilitere egne debatter havde P+ også chef for ansvarlige investeringer Kirstine Lund Christiansen med i en debat hos Oxfam, mens Kåre Hahn Michelsen deltog i en debat om ansvarligt byggeri hos DI.

”Og så brugte vi naturligvis en stor del af tiden på at netværke, bl.a. med vores bagland hos IDA og Djøf, og på at hente inspiration og viden i nogle af de mange andre debatter,” siger Kåre Hahn Michelsen.