IconNyheder / pressemeddelelser 

Kan du træffe de svære valg?

I P+ arbejder vi for at skabe det størst mulige afkast og samtidig være en ansvarlig investor. I praksis kræver det ofte, at man træffer svære valg. Prøv vores dilemmaspil og se, om du når frem til samme resultat som os.

3. november 2022, kl. 10:30


Volkswagen har sat ambitiøse klimamål, men giver ikke indblik i deres lobbyarbejde. Det amerikanske forsyningsselskab FirstEnergy satser på mere vedvarende energi, men udvinder stadig kul til eget forbrug. Og kinesiske Gem Co. producerer vigtige komponenter til grønne batterier, men bliver beskyldt for at bruge nikkel fra en mine, der forurener lokalmiljøet.

Er det så mest ansvarligt at investere i selskaberne eller at lade være?

Åbenhed om dilemmaer og valg
Volkswagen, FirstEnergy og Gem Co. er alle tre eksempler på nogle af de faktiske investeringsdilemmaer, som P+ står over for, og som du nu kan prøve kræfter med i et nyt dilemmaspil.

”I P+ arbejde vi målrettet med ansvarlige investeringer. I praksis kan det dog være kompliceret at afgøre, hvilket valg der er mest ansvarligt, hvis man vil understøtte en reel bæredygtig udvikling. Som eksemplerne med Volkswagen, FirstEnergy og Gem Co. illustrerer, står vi af og til over for dilemmaer, hvor der både er tungtvejende argumenter for og imod at investere i et selskab”, fortæller chef for ansvarlige investeringer i P+, Kirstine Lund Christiansen, og fortsætter:

”Vi mener, at det er vigtigt, at vi som sektor er transparente om disse dilemmaer og om de prioriteringer og valg, vi foretager. Derfor har vi samlet nogle af de svære cases, vi selv står over for, i et nyt dilemmaspil, som vi håber, at både medlemmer og alle andre interesserede vil prøve kræfter med.”

Du kan prøve dilemmaspillet her, og se, om du når frem til samme resultat som os.