IconNyheder / pressemeddelelser 

Hjernerystelser, stress og ansvarlighed på programmet

Langtidssygemeldinger og ansvarlige investeringer var hovedtemaerne i P+’s debatter ved årets Folkemøde på Bornholm.

22. juni 2022, kl. 09:00


P+ var vært ved to debatter på Folkemødet, der fandt sted 16-19.juni. Begge arrangementer, som foregik i brancheforeningen F&P’s telt, trak fulde huse, og såvel panel som publikum deltog med spændende diskussioner og interessante synspunkter.

Stress og senfølger efter hjernerystelser
Torsdag eftermiddag satte P+ sammen med Djøf fokus på, hvordan vi kan knække kurven over det stigende antal djøfere, som bliver langtidssyge på grund af stress og senfølger efter hjernerystelser. Djøf har netop gennemført en rundspørge blandt sine medlemmer, der viser, at halvdelen har følt sig stressede inden for de seneste 14 dage, fortalte Sara Vergo, formand for Djøf, som sad med i panelet.

Det billede kunne ph.d. forsker og erhvervspsykolog Malene Friis Andersen nikke genkendende til.

”Jeg møder mange fuldmægtige, som faktisk ikke tør at gå i biografen om aftenen, fordi de er bekymrede for, om der kommer en sms eller en mail fra deres chef, som de ikke kan nå at reagere på,” sagde hun blandt andet.

Adm. Direktør i P+ Søren Kolbye Sørensen forklarede om P+’s samarbejde med Hans Knudsen Instituttet om hjernerystelser. Han fortalte, at en invalid djøfer kan koste pensionskassen over 10 mio. kr., og at det ikke kun er i individets, men i høj grad også i fællesskabet og samfundets interesse med en tidlig indsats i forbindelse med eksempelvis stress og hjernerystelse.

Undervejs i debatten bidrog flere af deltagerne med deres personlige erfaringer med stress og sygemeldinger.

Du kan se hele debatten her:



Dilemmafyldte investeringer
Fredag var P+ vært ved en debat om bæredygtige investeringer, hvor Søren Kolbye Sørensen havde selskab i panelet af Sune Schackenfeldt, adm. direktør i PBU, Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF og Signe Andreasen Lysgaard, der er specialkonsulent hos Institut for Menneskerettigheder. Bo Øksnebjerg med fokus på klimaet og Signe Andreasen Lysgaard med udgangspunkt i menneskerettighederne og den sociale linse for øjet, som hun forklarede. Som ved torsdagens debat var journalist Mette Walsted Vestergaard ordstyrer.

Et af de investeringsdilemmaer, panelet så nærmere på, var, om det er ok at investere i Vestas, hvis selskabets vindmølleparker også bliver opført i områder, hvor lokale beboere tvangsforflyttes. P+ har investeringer i Vestas, det har PBU ikke.

”Hvis man skal se på, hvordan vi skal transformere vores samfund til at bruge mere klimavenlig energi, er der ganske få selskaber, som er på niveau med Vestas,” lød det bl.a. fra Søren Kolbye Sørensen.

Sune Schackenfeldt supplerede med at fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at man som investor bruger sin mulighed for at påvirke.

”Det er de sorte selskabers opblomstringsår.  Jeg tror, at det er endnu vigtigere, hvis der er nogle af de selskaber, hvor man har mulighed for at påvirke, at man bliver og kæmper,” sagde han blandt andet.

Efter en længere debat viste en afstemning blandt publikum, at man fortsat mente, det er ok at investere i Vestas. Anderledes så det ud ved den efterfølgende afstemning om investeringer i olieselskabet Equinor, som publikum efter en debat om investeringer i fossile selskaber, stemte ude. 

Debatten om ansvarlige investeringer kan du se her: