IconNyheder / pressemeddelelser 

5 gode råd, når kontoret kalder

Uanset om du tripper eller tøver ved tanken om kontoret, har vi samlet en række gode råd, der gør det lettere at skabe en god overgang til hverdagen på kontoret efter COVID-19.

20. maj 2021, kl. 09:14

I takt med at samfundet gradvist åbnes, vender flere og flere tilbage til et glædeligt gensyn med kollegerne på arbejdspladsen.

Måske jubler du over at skulle tilbage til en hverdag, der ligner den, du havde, inden COVID-19? Måske havde du det egentlig meget godt med hjemmearbejde og har svært ved at overskue tanken om storrumskontoret?

Uanset om du tripper eller tøver i forhold til at indtage kontoret igen, er det vigtigt at være bevidst om, hvad der skal til for at komme godt tilbage på arbejdspladsen.

Her er 5 råd til at onboarde på ny:

1. Vær bevidst om, at du og dine kolleger reagerer forskelligt
Det er vigtigt at forstå og acceptere, at I kan have det forskelligt med at vende fysisk tilbage på arbejdspladsen. Måske finder du hurtigt tilbage i den daglige gænge, mens andre har brug for lidt mere tid.

2. Lyt til dig selv
Det er okay, hvis det tager lidt tid at bryde med de vaner og rutiner, du har oparbejdet under hjemsendelsen, og finde dig til rette i en hverdag på kontoret med mere liv omkring dig. Lyt til dig selv, og acceptér den reaktion, du mærker hos dig selv.

3. Skab overblik
Nedlukningen af arbejdspladsen kan have skabt en pukkel af arbejdsopgaver, som det ikke har været muligt at tage hånd om hjemmefra. Sørg for at få et realistisk overblik, og prioriter opgaverne, så arbejdsbyrden bliver overkommelig. På samme måde kan du forholde dig til dine eventuelle bekymringer ifm. opstarten. Dan dig et overblik, og mærk efter, hvor reelle dine eventuelle bekymringer er. Sorter i bekymringerne, lav en to do-liste over det, du kan gøre noget ved nu og her, og forsøg at parkere det andet.

4. Tal sammen
Selvom der igen summer af liv på kontoret, er det med nye forbehold og forholdsregler grundet COVID-19. Tal om det, hvis du føler dig udfordret af de forandringer, som genåbningen medfører. Det kan gøre det lettere at slippe det igen, og du står helt sikkert ikke alene. Samtidig er samtalen med dine kollegaer et vigtigt element i at få genetableret det kollegafællesskab, som har ligget i dvale under hjemsendelsen.

5. Hold fast i de positive erfaringer
Måske har du lært noget om dig selv, din trivsel eller nye måder at arbejde og at løse opgaver på under COVID-19. Sørg for at tage din læring med, og lav de justeringer i din hverdag, som gør, at du trives bedst muligt. Husk også at tale med dine kolleger om jeres oplevelser under nedlukningen og opstarten, så I kan bruge jeres fælles erfaringer til at gøre hverdagen lettere og arbejdspladsen bedre.

Udarbejdet i samarbejde med Gjensidige/Encounter