IconNyheder / pressemeddelelser 

Svært ved at komme i gang efter ferien? Her er seks gode råd

Forhåbentlig har du haft en dejlig ferie. Det er helt ok, hvis det er lidt hårdt at vende tilbage. Her er input til at få godt tag i hverdagen igen.

10. august 2020, kl. 15:10

 

 • Vær opmærksom på overgange
  Det er altid en god idé at være særlig opmærksom, når du går fra en ”tilværelse” til en anden. Det kan være udfordrende for både dine tanker og følelser, og det er vigtigt at have dig selv med i overgangene. En blid optrapning kan være gavnlig, så du ikke går fra nul til hundrede på første dag efter ferien.

 • Få struktur og rutiner tilbage i hverdagen
  Hvis du kan vende tilbage til de sunde strukturer og rutiner, allerede inden du begynder på jobbet igen, så er du et skridt foran i forhold til at komme godt tilbage fra ferien. Det gælder både for dig selv og familien. Det kan fx være at komme i seng i god tid, så hverdagens døgnrytme genetableres, eller at finde tilbage til hverdagssporet i forhold til kost og motion.

 • Tag noget af ferien med dig
  Undersøg, om der noget værdifuldt fra din ferie, som du kan tage med ind i hverdagen. Måske er du blevet glad for at løbe en tur om morgenen eller at have mere tid til at spise morgenmad sammen med familien. Du kan også se, om du kan bevare og forlænge den gode sommerferiestemning i weekenderne, eller hvis du har tidligt fri en dag.

 • Udnyt chancen til at tænke over justeringer på arbejdet
  At komme tilbage efter ferie kan være en frisk start både på det faglige og det kollegiale.
  Måske har du i ferien set på dit arbejde lidt ”udefra” og fundet ud af, at der er nogle ting, du gerne vil justere. Er der nogle arbejdsvaner, du gerne vil af med? Det kan fx være at udsætte en bestemt type opgaver, eller at der er kolleger, som du har forsømt at være opmærksom på.

 • Gør noget ud af, at arbejdet skal være sjovt
  Beslut dig for at gøre en aktiv indsats for at skabe energi og glæde på din arbejdsplads. Du kan fx gøre lidt ekstra ud af samværet med dine kollegaer – spørge ind til deres ferie eller tage noget godt med for at gøre det lidt hyggeligt.

 • Accepter dine følelser
  Du skal lige lande igen. Det er helt i orden, hvis du føler lidt tristhed eller tomhed, når ferien slutter. Tillad dig selv at have de følelser – og husk, at det er ok, hvis du allerede glæder dig til næste ferie.

Kilde: Gjensidige Sundhed / Encounter

Brug for hjælp til at få din trivsel tilbage på rette spor?
Som betalende medlem kan du hos Trivselslinjen få støtte af erfarne sygeplejersker og stresscoaches til at håndtere situationer, hvor du oplever psykisk pres eller begyndende stress - inden problemerne vokser sig så store, at de går ud over dit arbejds- og privatliv.

Hvis du bliver ramt af sygdom, kan du via Sundhedskompasset få hjælp til at navigere i de offentlige sundhedstilbud og få støtte til at bruge de rettigheder og muligheder, du har med dit gule sundhedskort.

Læs mere om Trivselslinjen og Sundhedskompasset