IconNyheder / pressemeddelelser 

Solidt afkast i 2019

Risiko har givet pote i et finansår præget af usikkerhed.

5. december 2019, kl. 09:29

ÅTD-afkastet i investeringspuljen P+ Balance har været støt stigende i efteråret, og finansmarkederne er i mindre grad præget af den usikkerhed, der tyngende investorerne i foråret. Det fortæller investeringsdirektør i P+, Mikkel Svenstrup:

”Markedet reagerer i øjeblikket positivt på forventninger til de genoptagne forhandlinger om en handelsaftale imellem Kina og USA, selvom det fortsat er for tidligt at afblæse handelskonflikten.”

Forud for 3. kvartals regnskabssæson var forventningen til de amerikanske selskabers indtjeningsrater i øvrigt præget af en vis pessimisme. Regnskaberne overraskede dog positivt, og P+ blev belønnet for at fastholde aktiepositionerne på det amerikanske marked.

”Efterårets porteføljeafkast er skabt via positive afkast i de risikobetonede aktivklasser - aktier, kreditobligationer og reale aktiver - mens obligationer har leveret noget nær et nulafkast. Vores risikovurderinger har således vist sig at holde stik, og vi forventer en fornuftig afslutning på finansåret 2019, medmindre handelskrigen igen eskalerer.” siger Mikkel Svenstrup.

Størstedelen af P+’s medlemmer har deres pension placeret i investeringspuljen P+ Balance. Følg udviklingen i afkastet på P+’s investeringspuljer her