IconNyheder / pressemeddelelser 

Ro på pensionerne i 2023

Trods et hårdt år på finansmarkederne vil udbetalingerne til P+’s pensionerede medlemmer ligge på et stabilt niveau næste år.

20. december 2022, kl. 09:00


Selvom det negative afkast for 2022 i skrivende stund er tocifret, er årets finansielle uro ikke noget, der vil kunne mærkes på udbetalingen af pensionerne næste år. Som pensioneret medlem af P+ reguleres dine pensionsudbetalinger hvert år ved årsskiftet, men udsvingene begrænses af en udjævningsmekanisme.

”I P+ bliver både de faktiske afkast fra årets investeringer og selve pensionsudbetalingerne udjævnet. Det gør vi for at mindske udsving i forretningen og størrelsen af de løbende pensionsudbetalinger, og dermed øge den økonomiske tryghed blandt vores medlemmer. Udjævningsmekanismen giver os populært sagt en buffer. Ved at polstre os i de gode år, kan vi således i højere grad sikre vores medlemmer stabile udbetalinger i de dårlige. Det betyder, at vi selv efter et turbulent år som 2022 kan holde udbetalingerne til vores pensionerede medlemmer på et stabilt niveau,” siger Søren Kolbye Sørensen, administrerende direktør i P+.

Se din pension på Min pension
Som pensioneret medlem af P+ kan du se dine pensionsudbetalinger for 2023 på medlemsportalen Min Pension fra 1. januar.

Du kan læse mere om, hvordan vi regulerer og fastsætter din pension her