IconNyheder / pressemeddelelser 

Pressemeddelelse: Myndighederne har godkendt fusion mellem DIP og JØP.

Myndighederne har godkendt fusion mellem DIP og JØP.

13. november 2019, kl. 19:37

Et massivt flertal af medlemmerne af Ingeniørernes Pensionskasse, DIP, og Juristernes og Økonomernes Pensionskasse, JØP, stemte i april måned ja til at fusionere med hinanden. Og det er nu blevet en realitet, efter myndighederne har godkendt fusionen.

Det betyder, at de medlemmer, der tidligere havde deres pension i JØP og DIP, nu er blevet medlemmer af den nye pensionskasse P+, Pensionskassen for Akademikere.

”Vi er utrolig glade for, at fusionen imellem JØP og DIP, er blevet godkendt af myndighederne. Det er en betydelig gevinst for vores mange medlemmer, at vi nu har samlet ingeniører, jurister og økonomer i én stærkere og medlemsejet pensionskasse”, udtaler Anders Eldrup, bestyrelsesformand for den nye pensionskasse, P+, Pension for Akademikere.

Det er især adgangen til mere attraktive investeringsmuligheder, som ifølge formand Anders Eldrup og næstformand og tidligere formand for DIP’s bestyrelse Peter Falkenham, er en af hovedgevinsterne ved fusionen.

”Vi står ganske enkelt med nogle bedre kort på hånden, når vi kan investere på vegne af 100.000 medlemmer og deres samlede formue. Det betyder nemlig, at vi får adgang til nogle mere attraktive investeringer, som kræver, at man har flere aktiver under forvaltning. På den måde sikrer fusionen, at vi også fremover kan skabe gode afkast til vores medlemmers pensioner, samtidig med at det giver os større indflydelse som ansvarlig investor”, udtaler Peter Falkenham.

Fakta:
Pensionskassen er medlemsejet og administrerer pensionsordninger for tæt ved 100.000 ingeniører, jurister og økonomer. P+, Pensionskassen for Akademikere er en af Danmarks 10 største pensionskasser med en samlet formue på 125 mia. kr.

For yderligere oplysninger kontakt:
Kommunikationschef Anne Møgelvang
anm@pplus.dk
2993 7149