IconNyheder / pressemeddelelser 

P+-investering skal reducere fødevaretab og imødegå underernæring

Leap India vil opføre 700.000 tons lagerkapacitet til korn, der ellers ville gå tabt. P+ er medinvestor i det markedsledende indiske selskab.

3. marts 2020, kl. 10:37

Manglende lagerfaciliteter er årsag til, at ca. 40 pct. af Indiens kornproduktion går tabt hvert år. Det store spild medvirker til underernæring, selvom Indiens kornproduktion er stor nok til at kunne brødføde hele landets 1,3 milliarder store befolkning.

For at imødegå underernæringen har den indiske regering inviteret private virksomheder til at finansiere, opføre og drifte nye lagerfaciliteter i hele landet. Regeringens mål er at få opført mere end 200 moderne lagerterminaler med en samlet kapacitet på 10 millioner tons.

Leap India Food & Logistics er en af markedslederne på området og har allerede vundet syv udbud med en samlet kapacitet på 350.000 tons fra det statsejede selskab Food Corporation of India (FCI). Med investeringen på 95 millioner kroner fra Danish SDG Investment Fund, hvor P+ er medinvestor, får Leap India mulighed for at nå sit mål om at opføre 700.000 tons lagerkapacitet til korn. Det fortæller chef for alternative investeringer i P+ Anders Christian Schelde:

”I Indien er over 190 millioner mennesker fortsat underernærede, og med investeringen i Leap India bidrager vi til at effektivisere logistikken i landbruget og reducere kornspildet, hvilke er en forudsætning for at komme underernæringen til livs. Investeringen placerer desuden Leap India i førersædet inden for infrastruktur i landbrugssektoren, der er en højvækstsektor i Indien. På den måde sikrer investeringen et attraktivt forhold mellem afkast og risiko og bidrager samtidig positivt til den bæredygtige udvikling i Indien.”

Bygger stålsiloer og infrastruktur
Leap Indias første lagerfacilitet kommer i drift senere i år. De enkelte lagerfaciliteter består af moderne stålsiloer med en kapacitet på 50.000 tons og supplerende infrastruktur såsom veje og jernbaner. I dag opbevares korn ofte under åben himmel og er derfor ikke er beskyttet mod vind og vejr, skadedyr og råd, men i fremtiden vil Leap India sikre kornet i siloer med omhyggelig kvalitetskontrol og et sofistikeret monitoreringssystem. Driften af de enkelte faciliteter baseres på en 30-årig lejekontrakt med FCI med garanteret lejebetaling uanset kapacitetsudnyttelse. Den indiske regerings totale investering i opførsel af lagerfaciliteter forventes at løbe op i mere end 10 mia. kroner.

Om Danish SDG Investment Fund
Danish SDG Investment Fund blev etableret i 2018 for at fremme FN’s verdensmål ved at tilbyde risikovillig kapital til kommercielle bæredygtige projekter i udviklingslande og vækstmarkeder. Danish SDG Investment Fund er et offentligt-privat samarbejde med midler fra den danske stat, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og en række private investorer og pensionsselskaber, heriblandt P+.

Læs mere om P+’s alternative investeringer her.