IconNyheder / pressemeddelelser 

P+ investerer ikke i Hviderusland

P+ har ikke investeret i hviderussiske statsobligationer siden 2018, og vi arbejder aktivt med menneskerettigheder i investeringssammenhænge.

10. marts 2021, kl. 15:56De seneste dage har der været øget opmærksomhed omkring investeringer i Hviderusland. Udenrigsministeren har eksempelvis udtalt, at man som investor bør undgå at støtte regimet, der er blevet kaldt Europas sidste diktatur.

I P+ fravalgte vi allerede for tre år siden investeringer i Hviderusland. Det fortæller underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i P+, Kirstine Lund Christiansen:

”Vi investerer i statsobligationer gennem en række fonde, og i samarbejde med de andre investorer i fondene besluttede vi i 2018 helt at undlade at investere i Hviderusland. Samtidig arbejder vi i P+ aktivt for at påvirke kapitalforvaltere, selskaber og lande til en systemisk opprioritering af, hvordan de arbejder med menneskerettigheder.”

Menneskerettigheder i fokus
I regi af Investor Alliance for Human Rights (IAHR) opfordrede P+ eksempelvis i foråret 2020 regeringer i alle verdens lande til at kræve, at selskaber inddrager menneskerettigheder i deres risikostyringsprocesser, så deres aktiviteters potentielle risici for mennesker vurderes på lige fod med eksempelvis de økonomiske.

Samtidig har vi blandt andet bidraget til udviklingen af den nye guide om menneskerettigheder fra organisationen PRI, der er verdens største netværk med fokus på ansvarlige investeringer.

”I P+ er vores arbejde med menneskerettigheder i konstant udvikling. I 2021 planlægger vi at fortælle mere til vores medlemmer omkring, hvordan vi arbejder med emnet, ligesom vi forventer at revurdere vores tilgang til investeringer i statsobligationer,” siger Kirstine Lund Christiansen.

Læs også: Menneskerettigheder er en prioritet i P+