IconNyheder / pressemeddelelser 

Ny international metode er velkendt i P+’s arbejde med klima

Metode skal hjælpe investorerne med at vurdere selskabers arbejde med at reducere deres negative påvirkning på klima.

28. september 2020, kl. 11:11

Investorinitiativet Climate Action 100+ er gået i gang med at udvikle en international metode, Net Zero Company Benchmark, til at vurdere virksomheders indsats for klimaet. Formålet er at give investorer et større, stærkere og mere ensartet grundlag til at vurdere, hvorvidt og hvordan de selskaber, der investeres i, arbejder med reduktion af CO2-udledning. 

De 161 selskaber, der indgår i Climate Action 100+, vil alle løbende blive vurderet i forhold til benchmark, hvilket omfatter en vurdering af fremskridt i forhold til blandt andet ambitioner, mål, strategier, politikker, ledelse og rapportering.

Velkendt metode i P+
I P+ anvender vi i forvejen en lignende metode, fortæller underdirektør i P+, Kirstine Lund Christiansen.

”Det internationale benchmark er på linje med den måde, vi allerede i dag analyserer CO2-intensive selskaber på. Det er positivt, at tilgangen nu bliver udbredt og ensartet internationalt. Det giver os et større datagrundlag for at vurdere selskaberne i vores portefølje og tage de nødvendige beslutninger og konsekvenser i forhold til at agere som en ansvarlig investor,” siger Kirstine Lund Christiansen.

Climate Action 100+ er et investorinitiativ, der arbejder for, at verdens mest CO2-udledende selskaber tager de nødvendige initiativer for at reducere deres negative påvirkning på klima.

Netværksorganisationerne Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) og Principles for Responsible Investments (PRI), som P+ er en del af, er partnerorganisationer i Climate Action 100+.

Læs mere om ansvarlige investeringer i P+ her