IconNyheder / pressemeddelelser 

Kom godt i gang efter sommerferien

Har du fået en god start på hverdagen efter ferien? Eller er du ramt af post ferie-blues? Vi har samlet fem gode råd til, hvordan du kommer godt i gang efter ferien.

12. august 2022, kl. 10:00


Vi reagerer forskelligt, når vi vender tilbage til arbejdet efter en længere ferie. Nogle har glædet sig til at komme tilbage til hverdagen, og går til opgaverne med fornyet energi, mens andre er ramt af mismod eller post ferie-blues. Begge dele er naturlige reaktioner på omstillingsprocessen fra ferie til hverdagsliv.

Vi har samlet fem gode råd til, hvordan du kan komme godt i gang efter ferien:
 
Få struktur og rutiner tilbage i hverdagen
Måske har du ikke har sovet, spist og dyrket motion, som du plejer i ferien? Prøv at vende tilbage til dine normale rutiner hurtigst muligt efter ferien. Det gør det nemmere at skabe en god overgang til hverdagen.

Sørg for en blid start
Det er vigtigt med en rolig start, så du har dig selv med i overgangen fra at holde ferie til at være tilbage på jobbet. Lad være med at forvente, at du kan indhente det hele på én dag. Hvis det er muligt, er det en god idé at starte med at rydde op i mails og få overblik over, hvad der ligger af opgaver, og hvordan de skal prioriteres. Så er det nemmere at undgå at blive overvældet af mængden af arbejdsopgaver og deadlines.

Spred god energi
Du spiller selv en vigtig rolle i at skabe god energi og arbejdsglæde efter ferien, fx ved at gøre noget ekstra ud af relationen til kollegerne. Du kan hjælpe fællesskabet på vej med små ting som at spørge til kollegernes ferie, dele dine egne oplevelser eller tage lidt morgenbrød med på kontoret.

Fortsæt ferien
Har du gjort eller oplevet noget i ferien, der giver dig livsglæde? Måske er du blevet hooked på en daglig morgendukkert? Måske er hele familien blevet glade for en fælles gåtur efter aftensmaden? Overvej at tage dine værdifulde erfaringer fra ferien med ind i hverdagen, så feriefornemmelsen kan vare ved.

Grib muligheden for en frisk start
Måske har ferien givet dig mulighed for at se på arbejdet i et nyt perspektiv. Del det med dine kolleger og din leder, hvis du har overvejet nye måder at løse opgaver på, har idéer til hvordan I kan optimere jeres processer og samarbejde i teamet eller noget helt tredje.

Udarbejdet i samarbejde med Gjensidige.

Brug for hjælp til din trivsel?
Det er naturligt, hvis du har behov for lidt tid til at lande igen eller allerede ser frem til næste ferie. Men føler du dig presset eller stresset, skal du reagere. Som betalende medlem af P+ kan du ringe til Trivselslinjen og få professionel støtte og vejledning til at håndtere psykisk pres og begyndende stress – inden problemerne vokser sig så store, at de går ud over dit arbejds- og privatliv. Læs mere om Trivselslinjen her.