IconNyheder / pressemeddelelser 

Kom godt i gang efter ferien

Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan du får en god start på hverdagen.

3. august 2021, kl. 07:28

En dejlig ferie er slut, og nu glæder du dig til at komme tilbage til hverdagen og kollegerne igen.

Sådan har du det forhåbentlig. Men efter den første gensynsglæde er det også helt naturligt, hvis du oplever en snert af post ferie-blues.

Her er fem input til, hvordan du kommer godt i gang og holder dampen oppe efter ferien.

 1. Få struktur og rutiner tilbage i hverdagen
  Måske har du ikke har sovet, spist og dyrket motion, som du plejer. Hvis du allerede i slutningen af ferien begynder at vende tilbage til dine normale rutiner, er du godt på vej til at skabe en god overgang tilbage til hverdagen.

 2. Sørg for en blid opstart
  Det er vigtigt med en rolig opstart, så du har dig selv med i overgangen fra at holde ferie til at være tilbage på jobbet. Lad være med at forvente, at du kan indhente det hele på én dag. Hvis det er muligt, er det en god idé at afsætte den første dag efter ferien til at rydde op i mails og få overblik over, hvad der ligger af opgaver, og hvordan de skal prioriteres.

 3. Spred god energi
  Du spiller selv en vigtig rolle i at skabe god energi og arbejdsglæde, fx ved at gøre noget ekstra ud af relationen til kollegerne. Måske er det først nu, alle for alvor er tilbage på kontoret efter ferie og hjemsendelse under COVID-19. Du kan hjælpe fællesskabet på vej med små ting som at spørge ind til kollegernes ferie, dele dine egne oplevelser eller tage lidt morgenbrød med på kontoret.

 4. Fortsæt ferien
  Har du gjort eller oplevet noget i ferien, der giver dig værdi? Så se, om du kan tage det med ind i hverdagen. Måske er du blevet hooked på en daglig morgendukkert? Måske er hele familien blevet glade for en fælles gåtur efter aftensmaden?

 5. Grib muligheden for en frisk start
  Både ferien og hjemsendelse under COVID-19 har givet mulighed for at se på arbejdet i et nyt perspektiv. Del det med dine kolleger og leder, hvis du har fundet nye, gode måder at løse opgaver på, optimere jeres processer og samarbejde i teamet eller noget helt tredje.

  Udarbejdet i samarbejde med Gjensidige Sundhed / Encounter


Brug for hjælp til din trivsel?

Det er helt ok, hvis du lige skal bruge lidt tid på at lande igen eller allerede ser frem til næste ferie. Men føler du dig presset eller stresset, skal du reagere.

Som betalende medlem af P+ kan du ringe til Trivselslinjen og få professionel støtte og vejledning i at håndtere psykisk pres og begyndende stress - inden problemerne vokser sig så store, at de går ud over dit arbejds- og privatliv.

Læs mere om Trivselslinjen her.


Læs også: 5 gode råd, når kontoret kalder