IconNyheder / pressemeddelelser 

Har du styr på dine klatpensioner?

Ved du, om du har pension stående hos flere selskaber? De såkaldte klatpensioner kan hvert år koste dig penge, der kunne være gået til din pension. Heldigvis er det nemt at tjekke, om du kan optimere din pension.

25. oktober 2021, kl. 12:00

Er du en af de mange, der har sparet op til din pension i flere selskaber? Så har du med stor sandsynlighed klatpensioner, som du ikke længere indbetaler til.

1-2-3: Sådan foreholder du dig til dine klatpensioner
1. Besøg hjemmesiden PensionsInfo.dk og få overblik over dine pensionsordninger.
2. Undersøg, hvad du betaler i gebyrer og omkostninger på de forskellige pensionsordninger.
3. Ring til os og få en snak om fordele og eventuelle ulemper ved at samle dine pensioner.

Der kan være penge at hente
Samlet set har danskerne over 600.000 klatpensioner, altså en masse mindre pensioner, som er for små til at forrentes og dermed gradvist udhules af gebyrer og inflation. For den enkelte kan der derfor være mange penge at hente ved at forholde sig aktivt til klatpensionerne. Det fortæller medlemsdirektør i P+, Lene Mortensen:

”Som en tommelfingerregel kan man sige, at én stor pensionsopsparing er bedre end mange små. Ved at samle dine klatpensioner undgår du at betale gebyrer og administrationsomkostninger flere steder. Det betyder, at en større del af dine indbetalinger forrentes, og du har dermed banet vejen for en samlet højere pension. Man skal dog altid overveje, om det kan betale sig at flytte en pensionsordning, og det er vi selvfølgelig klar til at rådgive vores medlemmer om.”