IconNyheder / pressemeddelelser 

Afkast har igen kurs opad

Efter flere måneders udvikling i negativ retning er afkastet blevet markant bedre hen over sommeren.

8. august 2022, kl. 13:00

I slutningen af juni måned ændrede investeringsafkastet kurs efter flere måneder i den forkerte retning, og den positive udvikling er fortsat i juli og ind i august.

”Vi har set en stor forbedring hen over sommeren, hvor afkastet generelt set er blevet markant bedre til gavn for vores medlemmer,” siger Kåre Hahn Michelsen, investeringsdirektør i P+.   

Han tilføjer, at det over et langt opsparingsforløb er naturligt, at der opstår turbulens undervejs.

”Man skal altid huske at se pensionsopsparingen i det lange lys,” siger han.

Pæn udvikling på markederne
Den positive udvikling på de finansielle markeder ses bl.a. ved, at aktierne er steget med næsten 10 pct., mens renterne er faldet.

”Det betyder, at obligationerne også er steget i kurs, så udviklingen har været positiv for stort set alle finansielle aktiver,” tilføjer Kåre Hahn Michelsen.

Forventningerne til, hvor meget centralbankerne skal stramme pengepolitikken, har ændret sig hen over sommeren, og det har smittet positivt af på aktiemarkedet.

”Vi forventer, at resten af 2022 også vil byde på en vis volatilitet i markederne, og at de fortsat vil udvikle sig i den positive retning. Dog næppe så meget, at 2022 samlet set kommer til at give et positivt afkast,” siger Kåre Hahn Michelsen.

Du kan høre ham uddybe i videoen nedenfor:


Læs mere om afkastet for de forskellige opsparingsprodukter i P+ her.