IconNyheder / pressemeddelelser 

2021 var endnu et markant år for ekstra indbetalinger

For tredje år i træk valgte flere kvinder end mænd at øge deres indbetalinger. Samlet set indbetalte medlemmerne over 222 millioner kroner ekstra til deres pension i P+ i 2021.

17. januar 2022, kl. 12:00

Med 222 millioner kroner i ekstra indbetalinger i 2021 fortsatte tendensen fra de to foregående rekordår, hvor medlemmerne indbetalte et markant højere beløb end tidligere. Og det glæder administrerende direktør i P+ Søren Kolbye Sørensen:

”Når vores medlemmer indbetaler ekstra til deres pensionsordning, viser det, at de er opmærksomme på, hvordan de kan sikre sig et godt økonomisk fundament for deres pensionisttilværelse. Og det glæder selvfølgelig os som pensionskasse, at vores medlemmer har fokus på, at ekstra indbetalinger kan give dem større tryghed på sigt.” 

Flere kvinder end mænd indbetaler ekstra
De senere års ekstra skattefradrag på pensionsindbetalinger og minusrenter hos bankerne har gjort det mere attraktivt at sætte midler til side til sin pension. Samtidig har det øgede fokus på, at kvinders pensionsopsparinger generelt halter efter mænds haft en klar effekt på de kvindelige medlemmer af P+. Det fortæller Søren Kolbye Sørensen:

”Siden 2019 har vi hvert år modtaget ekstra indbetalinger fra mellem 10 og 12 pct. flere kvinder end mænd. Det har været medvirkende til, at vores kvindelige medlemmer i stigende grad udligner den traditionelle pensionskløft imellem kønnene. Faktisk har vores kvindelige medlemmer under 65 år i dag en større gennemsnitlig pensionsopsparing end vores mandlige medlemmer. Jeg håber, at vi også fremadrettet vil se, at stadig flere af vores medlemmer forholder sig aktivt til deres pension og overvejer, om de skal indbetale ekstra.”

Læs mere om ekstra indbetalinger her