Hero graphic
IconHvis der sker en ændring i dit liv 

Blevet syg

Se, hvordan vi kan hjælpe dig, hvis du får alvorlige problemer med helbredet eller kommer til skade.

Hvis du mister evnen til at arbejde eller har været ude for en ulykke, kan du have ret til udbetaling fra din pensionsordning. Vi anbefaler, at du straks kontakter os, hvis du bliver syg og har svært ved at passe dit arbejde. Du finder vores kontaktoplysninger her.

Som aktivt indbetalende medlem af P+ har du også adgang til vores målrettede sundhedstilbud Sundhedskompasset, der kan hjælpe dig med at udnytte dine rettigheder og muligheder i det offentlige danske sundhedsvæsen bedst muligt. Læs mere her.

Udbetalinger fra pensionsordningen

Pensionsordningen kan indeholde forskellige forsikringer og pensioner, som kan udbetales ved sygdom eller ulykke. Dækningerne afhænger af din pensionsordning og din alder.

Her er en oplistning af dækninger, der eventuelt kan udbetales ved sygdom og ulykke:

Det er en betingelse for udbetaling, at sygdommen diagnosticeres i forsikringstiden.  Rammes du af én af de kritiske sygdomme, som er omfattet af forsikringen, inden du fylder 60 år, får du udbetalt 150.000 kr. Mellem 60 og 68 år er beløbet 133.000 kr. Udbetalingen er skattefri.


Følgende sygdomme er eksempler på visse kritiske sygdomme:

  • ondartede kræftformer
  • blodprop i hjertet
  • bypassoperation
  • slagtilfælde.

 

Pjecen Gruppeforsikring, som du kan finde her, indeholder en komplet liste over de kritiske sygdomme, der er omfattet af forsikringen. 

 

Du kan søge om udbetaling her (via Forenede Gruppeliv)

Du kan også være berettiget til et beløb fra ulykkesforsikringen, hvis tabet af din erhvervsevne skyldes en ulykke eller du får en tandskade.

 

Pjecen Gruppeforsikring, som du kan finde her, beskriver betingelserne for udbetaling. Du kan søge om udbetaling fra ulykkesforsikringen her. Du kan søge om udbetaling fra tandskadeforsikringen her

 

 Når du har anmeldt skaden til Codan, kan du efterfølgende kontakte Codan på: 
 Codan Forsikring Skade Ulykke 
 Gl. Kongevej 60, 1790 København V 
 Tlf. 33 55 38 30, e-mail: ulykkeskade@codan.dk

Du kan have ret til invalidepension, hvis din erhvervsevne er nedsat til 1/3 eller derunder. Invalidepensionen kan udbetales ved varig og midlertidig nedsættelse af erhvervsevnen. Udbetaling ved midlertidig erhvervsevne afhænger af din pensionsaftale.

 

Du kan tidligst få invalidepension fra den 1. i måneden, efter din indtægt er ophørt.

 

Er du omfattet af gruppeforsikringen og under 62 år, kan du være berettiget til en invalidesum, når du modtager varig invalidepension.