Icon
IconSådan er vores afkast 

Vores afkast

Her kan du se denne måneds afkast for P+.

Månedsrapport for februar:

ÅTD-afkastet i P+ lå den 26. februar på 0,6 %, hvilket er en stigning på 0,8 %-point i forhold til ultimo januar.

På den negative side gav særlige investeringer og obligationer et afkast på henholdsvis -7,2 % og -1,3 %. På plussiden leverede aktier og reale aktiver henholdsvis 2,2 % og 1,1 %, mens kreditobligationer gav et afkast på 0,1 %. P+ har ligget svagt overvægtet risikomæssigt, hvilket altså har kunnet betale sig.

Lyset for enden af COVID-19-tunnellen bliver stærkere og stærkere i takt med vaccineudrulningen og de varmere temperaturer. Genåbningsplanerne er derfor begyndt at fylde meget, særligt i den vestlige del af verden. I Storbritannien har premiereministier Boris Johnson meldt ud, at Storbritannien vil være fri for COVID-19-restriktioner fra den 21. juni. I USA har præsident Biden meldt ud, at man i maj måned vil have tilstrækkeligt med vacciner til at vaccinere alle amerikanere. I Danmark startede første genåbningsfase den 1. marts, der er præget af regionale genåbninger, men hvor mindre butikker og udendørs aktivitetsliv får lov at åbne på landsplan. Der er allerede lagt op til forhandlinger om yderligere genåbning i midten af marts. Alt skal dog fortsat tages med forbehold, da situationen hurtigt kan ændre sig under denne pandemi.

Et nyt vaccinevåben har meldt sin ankomst i form af vaccinen fra Johnson & Johnson, der i slutningen af februar blev godkendt i USA. Vaccinen, der blot kræver en enkelt dosis, forventes at blive godkendt i EU inden midten af marts. Generelt har de godkendte vacciner foreløbigt vist sig effektive, hvor data fra den førende aktør på verdensplan i vaccineudrulning, Israel, har vist meget positive resultater. De positive vaccinenyheder og den stigende tiltro til økonomien kan også aflæses i renten, hvor både den 10-årige amerikanske og tyske statsobligation er oppe på det højeste renteniveau i et år.

I Danmark er de to primære udfordringer fortsat mutationer og forsinkelse i vaccineleverancerne. Her bliver det i den kommende måned særligt interessant at følge den første genåbningsfases effekt på smittetallene, der kan vise sig meget afgørende for de videre genåbningsfaser.

DKK mio. Markedsværdi  Afkast år til dato 
P+ Balance 131.165  0,6%
Obligationer 33.780 -1,4%
Aktier 46.690    1,5%
Kreditobligationer 25.868   0,5%
Reale aktiver 20.333   0,9%

 

Vi opdaterer afkastet månedsvist - senest den 13. bankdag.