Icon
IconSådan er vores afkast 

Vores afkast

Her kan du se denne måneds afkast for P+.

 

Månedsrapport for maj:

ÅTD-afkastet i P+ lå den 31. maj på 5,6 %, hvilket er en stigning på 0,4 %-point i forhold til ultimo april.

Månedens porteføljeafkast blev skabt via fornuftige afkast i kreditobligationer og aktier på henholdsvis 1,1 % og 0,7 %. Reale aktiver og særlige investeringer leverede afkast på henholdsvis 0,1 % og 0,3 %. Der var igen positive afkast på tværs af alle aktivklasser, dog med undtagelse af obligationer, der gav -0,1 % i afkast.

Det meste tyder på, at Europa og USA nu har passeret toppen af pandemien. Med sommervejret på vej og en større andel af befolkningen færdigvaccineret ligner det mere og mere et farvel til COVID-19 og de dertilhørende restriktioner. Optimismen er ikke til at tage fejl af, hvoriblandt flere fagfolk især hæfter sig ved de meget lave indlæggelsestal rundt omkring i de forskellige lande, herunder Danmark.

De globale nøgletal ser generelt stærke ud, hvor PMI-tallene for både industri og service i USA har nået nye højder. Der er også for alvor kommet gang i jobvæksten igen i USA, hvor jobindekset er ved at være tilbage på samme niveau som før COVID-19-krisen. De tyske IFO-forventninger fortsætter ligeledes opad, og forbrugertilliden i euroområdet er på det højeste niveau i 3 år.
 
FED har været ude at meddele, at de har i sinde at neddrosle obligationsopkøbene samtidig med, at ECB også forventes at skrue ned for disse.

Der tages nu hul på den første officielle sommermåned, der hermed også indleder den første af de helt store og omdiskuterede sportsbegivenheder denne sommer. EM i fodbold løber af stablen, og begivenheden er forbundet med en frygt for større smitteudbrud hos visse eksperter. Rigtigt mange øjne vil derfor, af den ene eller anden årsag, være rettet mod slutrunden, der for første gang afholdes delvist i Danmark.

DKK mio. Markedsværdi  Afkast år til dato 
P+ Balance 138.319  5,6%
Obligationer 32.517 -1,4%
Aktier 54.251    10,6%
Kreditobligationer 26.565   3,0%
Reale aktiver 20.976   3,6%

 

Vi opdaterer afkastet månedsvist - senest den 13. bankdag.