Icon
IconSådan er vores afkast 

Vores afkast

Her kan du se denne måneds afkast for P+.

Månedsrapport for august:

ÅTD-afkastet i P+ lå den 31. august på 10,8 %, hvilket er en stigning på 1,9 %-point i forhold til ultimo juli.

Månedens porteføljeafkast blev trukket op af et flot afkast i aktier på 3,3 %. Herudover leverede kreditobligationer, reale aktiver og særlige investeringer fornuftige afkast på henholdsvis 0,6 %, 0,6 % og 0,9 %. Obligationer gav et afkast på -0,4 % og var altså eneste aktivklasse med negativt afkast for måneden. P+ har, grundet et positivt syn på markederne, overvægtet risikofyldte aktiver og derigennem øget afkastet i pensionskassen.

Investorerne har appetit på risiko, og humøret på de finansielle markeder er overordnet set positivt. De mere udviklede økonomier er tættere og tættere på en ’normal’ hverdag, som vi kendte den før COVID-19-krisen. I Danmark er det nu officielt blevet udmeldt fra regeringens side, at COVID-19 fra den 10. september ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom, hvorfor alle dertilhørende restriktioner ophører. Virussen er dog ikke helt fortid endnu, hvor særligt det sydøstlige Asien, der ikke er helt så langt fremme i vaccinationsudrulningen, er hårdt ramt i øjeblikket.

Den japanske premierminister, Yoshihide Suga, har meddelt, at han ikke stiller op til valget om lederposten i regeringspartiet det Liberale Demokratiske Parti (LDP), som finder sted i slutningen af september forud for parlamentsvalget i november. Det sker efter, opbakningen på det seneste har været faldende grundet stigende smittetal som følge af de olympiske lege i Tokyo tidligere på sommeren. Det japanske aktieindeks, Nikkei 225, reagerede kort efter positivt på nyheden om Sugas tilbagetræden med en stigning på knap 2 %. 

Den europæiske centralbank, ECB, var en anelse strammere i tonen end ventet på deres juli-møde, hvor muligheden for en højere inflation end ventet blev fremhævet. Det nye inflationsmål på 2 % oplevede bred opbakning fra ledelsen, hvor præferencen for lavere inflation er droppet.

DKK mio. Markedsværdi  Afkast år til dato 
P+ Balance 145.512 10,8 %
Obligationer 33.257 0,0 %
Aktier 50.000    17,8 %
Kreditobligationer 27.136   5,0 %
Reale aktiver 22.536   1,7%

 

Vi opdaterer afkastet månedsvist - senest den 13. bankdag.